Topošie kara lidotāji Ukrainā baroti ar tārpiem un tarakāniem

© Sputnik / Sergey MelkonovUkrainas bruņotie spēki
Ukrainas bruņotie spēki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Harkovas Gaisa spēku nacionālās universitātes vadītājs un viņa vietnieks aizturēti – viņi tiek turēti aizdomās par līdzekļu izšķērdēšanu.

RĪGA, 19. novembris — SputnikKožeduba vārdā nosauktās Harkovas Gaisa spēku nacionālās universitātes ēdnīcas pārbaudes gaitā ēdienā konstatēti tārpi un tarakāni. Par to savā lapā Facebook vēsta Ukrainas galvenais kara prokurors Anatolijs Matioss, ziņo RIA Novosti.

"Es saprotu, ka šīm fotogrāfijām sekos briesmīgs kritikas vilnis, taču samierināties ar to nevar. Izrādās, tāds ir topošo kara lidotāju uzturs," — raksta Matioss.

Pelmeņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rimi pelmeņos konstatēta salmonella

Prokurors atzīmējis, ka pārbaude veikta augstskolā konstatētās laupīšanas izmeklēšanas ietvaros — Harkovas Gaisa spēku nacionālās universitātes vadītājs un viņa vietnieks aizturēti — viņi tiek turēti aizdomās par līdzekļu izšķērdēšanu 2,4 miljonu grivnu (aptuveni 77 tūkstoši eiro) apmērā. Matioss piebildis, ka kara prokuratūra saņēmusi 17 kursantu ziņojumus ar sūdzībām par kukaiņiem pārtikas produktos.

Septembrī Ukrainas armijas karavīri jau sūdzējās par slikto pārtikas kvalitāti, kad konservu bundžās tika atrasti nepiederoši priekšmeti, piemēram, gumijas cimdi. Aizsardzības ministrijas pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka vairāku armijas uztura ražotāju produkvija neatbilst normām. 

Ziņu lente
0