Britu atkritumu pārstrādes kompānija atvainojās par latvieša nāvi

© Sputnik / Сергей Ермохин / Pāriet pie mediju bankasAtkritumu izgāztuve. Foto no arhīva
Atkritumu izgāztuve. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija Mid UK Recycling tika atzīta par vainīgu latviešu strādnieka Kārļa Pavasara nāvē, kurš 2013. gadā iegāzās rūpniecības atkritumu sasmalcinātajā.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Kompānija Mid UK Recycling atvainojās par latviešu strādnieka nāvi, kurš 2013. gadā gāja bojā rūpniecības sasmalcinātajā, raksta The Guardian.

Kārlis Pavasars, divu bērnu tēvs, Latvijā strādāja par autobusa vadītāju. 2009. gadā viņš pārvācās uz Lielbritāniju, un 2013. gada jūnijā iekārtojās darbā kompānijā Mid UK Recycling Linkolnšīras grāfistē, kura pārstrādā atkritumus granulās, kuras tiek izmantotas kā degviela cementa ražošanai.

Рыболовецкий сейнер - Sputnik Latvija
Liepājas pludmalē jūra izskalojusi vairākas tonnas beigtu grunduļu

2013. gada jūlijā viņš nokrita uz konveijera lentes un viņu ievilka rūpniecības sasmalcinātajā. Ķermeņa atpazīšanu spēja veikt tikai pēc DNS paraugu salīdzināšanas, kuri tika iegūti no viņu zobu sukas: mašīnā atrada vien ķermeņa fragmentus, kurpi un apģērba gabalus.

Izmeklēšanu, kuru veica Darba aizsardzības pārvalde (HSE), konstatēja, ka kompānijas menedžments zināja, ka vārti, kuri norobežo piekļuvi pie konveijera lentes, tika noņemti dažas nedēļas pirms incidenta.

10. novembrī Notingemas kroņa tiesa piesprieda Mid UK Recycling sodu 880 tūkstošu mārciņu apmērā un tiesu izdevumu apmaksu 100 tūkstošu mārciņu apmērā.

Mid UK Recycling vadošais direktors Kriss Mauntins  izteica savu atvainošanos, paziņojot, ka kompānija ir "guvusi mācību".

"Mēs ārkārtīgi nožēlojam notikušo un izsakām līdzjūtību Pavasara kunga ģimenei. Mēs atzīstam, ka kaut arī mēs uzskatījām mūsu darba aizsardzības sistēmu par pietiekamu, tajā acīmredzami bija atstarpes, kuras ļāva traģēdijai notikt," teica viņš.

"Tā bija smaga mācība, taču kopš 2013. gada mēs centāmies, lai novērstu jebkādu līdzīga traģiska incidenta atkārtošanās iespēju," piebilda viņš.

Mauntins un bijušais ekspluatācijas direktors Alans Mansons atzina sevi par vainīgiem Darba drošības likuma pārkāpumā, un viņiem tika piespriests 20 nedēļu ilgs cietumsods ar sprieduma pārnešanu uz diviem gadiem. Mauntinam tāpat tika piespriests 50 tūkstošu mārciņu sods.    

Ziņu lente
0