The Guardian: Anglijā rumāņi un bulgāri aizvieto latviešus un poļus

© Sputnik/ Alex McNaughtonLielbritānija. Foto no arhīva
Lielbritānija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Darba migrantu skaita samazināšanās no Polijas, Čehijas un Latvijas Lielbritānijā varētu būt saistīta gan ar 20% eiro un poļu zlota kāpumu attiecībā pret mārciņu, gan ar raizēm sakarā ar Brexit.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Pēdējā gada laikā ES pilsoņu skaits, kuri strādā Lielbritānijā, palielinājies par112 tūkstošiem cilvēku, vēsta The Guardian.

Taču, saskaņā ar Nacionālā statistikas dienesta (ONS) datiem, Polijas un citu Austrumeiropas valstu pilsoņu skaits samazinājies pirmo reizi 10 gadu laikā — no 1 miljona 54 tūkstošiem 2016. gadā līdz 1 miljonam 35 tūkstošiem.

Банкомат - Sputnik Latvija
Pērn citu valstu iedzīvotāji uz Latviju nosūtījuši gandrīz 500 miljonus eiro

Taču Lielbritānijā strādājošo Rumānijas un Bulgārijas pilsoņu skaits turpina augt un palielinājās no 257 tūkstošiem līdz 347 tūkstošiem, tādēļ kopējais darba migrantu skaita kāpums notika lielākoties pateicoties viņiem.

Pirmā, kaut arī pieticīgā, Polijas, Čehijas, Latvijas un citu valstu, kuras iestājās ES 2004. gadā, migrantu skaita samazināšanās kļuva par jaunu pagriezienu un varētu būt saistīta gan ar 20% eiro un poļu zlota kāpumu attiecībā pret mārciņu, gan ar raizēm sakarā ar Brexit.

Tāpat statistika rāda, ka bezdarbnieku migrantu skaits no ES Lielbritānijā samazinājies par 34 tūkstošiem un sastāda 79 tūkstošus cilvēku, kamēr 452 tūkstoši oficiāli tiek uzskatīti par "ekonomiski neaktīviem" — viņu skaitā ietilpst arī 155 tūkstoši studentu.    

Ziņu lente
0