Luganska plāno 2018. gadā uzsākt zelta ieguvi

© Sputnik / Сергей Субботин / Pāriet pie mediju bankasСамородки на фоне золотого шлиха
Самородки на фоне золотого шлиха - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas pašpasludinātās republikas vadītājs Igors Plotņickis paziņoja, ka republika ir apņēmusies neatgriezties Ukrainas sastāvā.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Luganskas Tautas Republikas teritorijā esošās zelta atradnes rūpnieciska izstrāde, iespējams sāksies 2018. gadā, informēja Luganskas pašpasludinātās republikas vadītājs Igors Plotņickis, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu "Luganska 24".

Elektroenerģijas padeves līnija . Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina pārtraukusi elektroenerģijas piegādi Luganskai

"Esmu vairākkārt ieminējies, taču šogad neizdevās tāpēc, ka finansējums bija nepieciešams citās vietās, un šo projektu mēs mazliet piebremzējām. Pacentīšos panākt, ka lai 2018. gadā darbu sāktu mūsu tā saucamā zelta šahta", — Plotņicka teikto publicēja Luganskas informācijas centrs.

Plotņickis atzīmēja, ka zelta ieguve nenesīs milzīgu peļņu. "Tomēr peļņa tur būs. Taču tas ir tāds rādītājs mums pašiem: mums tas ir, un mēs to varam. Otrkārt, tikai izpēte un darbs parādīs, cik nopietna ir dzīsla," – viņš pastāstīja.

Iepriekš telekanāla "Luganska 24" ēterā Igors Plotņickis uzsvēra, ka Luganskas Tautas Republikas vienīgais ceļš ir iestāšanās Krievijas sastāvā.

"Par republikas ārpolitikas kursu atbild vadītājs. Tāpēc uzklausiet manis teikto. Esmu vienmēr teicis, ka mūsu vienīgais ceļš ir ceļš uz Krieviju, un citur nekur mēs neiesim un nekur neatgriezīsimies," – uzsvēra Plotņickis.

Pēc viņa vārdiem, Luganskas atgriešanās Ukrainas sastāvā tuvākajā perspektīvā nav iespējama.

"Kurp atgriezties? Uz drupām? Mums nav tās Ukrainas, kas bija pirms kara. Ekonomikas nav, valsts nav, tautas vienotības sen vairs nav, vēsturiskās saknes ir aprautas, viss ir pazaudēts, nacisti, banderieši. Kurp atgriezties?" – vaicāja LRT vadītājs.

Pie tam Plotņickis atgādināja, ka Minskas protokolos runa ir par "jaunās Ukrainas" celšanu, kurai republika varētu pievienoties, ja šādu lēmumu atbalstīs LTR iedzīvotāji.

Ziņu lente
0