NATO ģenerālsekretārs: alianses valstis atrodas Ziemeļkorejas raķešu sasniedzamības attālumā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasГенсек НАТО Й.Столтенберг
Генсек НАТО Й.Столтенберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jens Stoltenbergs pauda viedokli, ka gan Eiropas valstis, gan NATO dalībvalstis atrodas Ziemeļkorejas raķešu sasniedzamības attālumā, taču Ziemeļatlantijas aliansei ir iespējas un apņēmība veikt atbildes triecienu provokatīvu rīcību gadījumā.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Par savām bažām NATO ģenerālais sekretārs Jens Stoltenbergs pastāstīja avīzes "Jomiuri" intervijā, vēsta RIA Novosti.

"Mēs atzīstam, ka arī Eiropa atrodas (Ziemeļkorejas – Red. piez.) raķešu sasniedzamības robežās. NATO valstīs arī ir apdraudētas… NATO ir iespēja un apņēmība izdarīt atbildes triecienu," — citē Stoltenberga vārdus izdevums.

Līdz ar to alianses ģenerālsekretārs uzsvēra, ka ir nepieciešams pastiprināt spiedienu uz Ziemeļkoreju ar pārrunu veikšanas nolūku.

"Nepieciešams pastiprināt spiedienu uz Ziemeļkoreju, lai nosēdinātu to pie pārrunu galda. Mēs noteikti atbalstām ekonomiskās sankcijas," — atzīmēja Stoltenbergs.

Korejas tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja brīdina: kodolkarš var sākties kuru katru brīdi

Ziemeļkoreja, neskatoties uz pasaules sabiedrības spiedienu, turpina attīstīt savu raķešu un kodolprogrammu. 3. septembrī Ziemeļkoreja paziņoja par veiksmīgu ūdeņraža lādiņa izmēģinājumu, kurš paredzēts starpkontinentālo ballistisko raķešu aprīkošanai.

Japānas un Dienvidkorejas militārpersonas novērtēja iespējamo izmēģinājuma lādiņa jaudu 160 kilotonnās, kas ir desmitkārt vairāk par kodolbumbām, kuras 1945. gadā tika nomestas uz Japānas pilsētām Hirosima un Nagasaki. Tas kļuva par sesto Phenjanas kodolizmēģinājumu.

Nedēļu pirms tam Ziemeļkoreja paveikusi ballistiskās raķetes palaišanu, kura pārlidoja pāri Japānas teritorijai.

Ziņu lente
0