Bankām un plašsaziņas līdzekļiem Krievijā uzbrucis vīruss BadRabbit

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasBankām un plašsaziņas līdzekļiem Krievijā uzbrucis vīruss BadRabbit
Bankām un plašsaziņas līdzekļiem Krievijā uzbrucis vīruss BadRabbit - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīruss BadRabbit otrdien uzbruka plašsaziņas līdzekļiem Krievijā un centās inficēt lielākās bankas valstī, tomēr bez īpašiem rezultātiem.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Kompānijas "Group-IB" ģenerāldirektors Iļja Sačkovs, kura uzņēmums nodarbojas ar kibernoziegumu novēršanu un izmeklēšanu, pastāstīja, ka otrdienas plašais uzbrukums banku nozarē Krievijā sekmīgi novērsts, vēsta Sputnik Igaunija.

"Group-IB fiksēja mēģinājumus inficēt ar vīrusu vairāku Krievijas banku infrastruktūras, kurās izmantota kompāijas ielaušanās identifikācijas sistēma. Šīs datnes ieradās otrdien no pl. 13.00 līdz 15.00 pēc Maskavas laika. Tātad vīrusu centās izplatīt arī bankās," —  speciālists pastāstīja aģentūrai RIA Novosti un piebilda, ka cita starpā runa ir arī par divdesmit lielākajām bankām Krievijā.

Вирус - вымогатель Петя (Petya) - Sputnik Latvija
UDD vaino Krievijas specdienestus par saistību ar Petya vīrusa uzbrukumu

Viņš norādīja, ka vīrusa uzbrukums sekmīgi atvairīts. Tas liecina par banku kvalitatīvo kiberaizsardzību, kas ir labāka, nekā uzņemumiem citos sektoros.

Otrdien informācijas aģentūrai "Interfaks" un Sanktpēterburgas izdevumam "Fontanka.ru"  uzbruka vīruss, ko eksperti iedēvēja par BadRabbit. Datnes inficētajā datorā tika bloķētas, un izpirkumam par piekļuves atjaunošanu ļaundari pieprasīja 0,05 bitkoinus (aptuveni 236 eiro pēc pašreizējā kursa).

Saskaņā ar Kaspersky Lab datiem, galveno uzbrukumu saņēma lietotāji Krievijā, taču uzbrukumi konstatēti arī Vācijā    

Ziņu lente
0