Mediji: Tramps varētu bloķēt dokumentu publicēšanu par Kenedija slepkavību

© Sputnik / Виктор ТолочкоПодписание документов
Подписание документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamceturtdien, 26. oktobrī, ASV Nacionālajam arhīvam ir jāpublicē apmēram 3,1 tūkst. CIP un FIB materiālu par 1963. gada traģēdiju.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Amerikas prezidents Donalds Tramps, visticamāk, bloķēs vairāku tūkstošu slepeno dokumentu publicēšanu, kuri saistīti ar 35. ASV prezidenta Džona Kenedija slepkavību, bažu dēļ par valsts drošību, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Politico un tās informācijas avotiem prezidenta administrācijā.

Tramps - Sputnik Latvija
Mediji: Tramps tur aizdomās savu padomnieku slepenas informācijas nodošanā medijiem

Kā raksta izdevums, nākamceturtdien, 26. oktobrī, ASV Nacionālajam arhīvam ir jāpublicē apmēram 3,1 tūkst. CIP un FIB materiālu par 1963. gada traģēdiju. Likums par to publicēšanu parakstīja prezidents Džordžs Bušs-vecākais 1992. gadā.

Pēc Politico datiem, Trampa administrācijā uzskata, ka šo slepeno dokumentu publicēšana varētu apdraudēt ASV nacionālo drošību, jo tajos ir atrodamas ziņas par pēdējām amerikāņu izlūkošanas un tiesībsargājošo orgānu operācijām.

Izdevuma avoti precizēja, ka daļēja informācijas atklāšana par Kenedija slepkavību tomēr ir iespējama. Savukārt Baltā nama pārstāve Lindsija Voltersa piebilda, ka administrācija cenšas "nodrošināt maksimāli iespējamā datu apjoma publicēšanu".

Ziņu lente
0