Somijas prezidents netic Krievijas uzbrukuma riskam

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija neplāno uzbrukt Somijai, Polijai vai Baltijas valstīm, taču pret Krieviju vērstās sankcijas atcelt būtu pāragri, uzskata Somijas prezidents Sauli Nīniste.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Somijas prezidents Sauli Nīniste netic Krievijas uzbrukuma riskam Somijai, Polijai vai Baltijas valstīm, viņš pastāstīja intervijā Polijas preses izdevumam Rzeczpospolita.

"Patlaban tikai nedaudzi somi baidās no tā, ka ieradīsies krievi. Es pats tam neticu, tāpat kā neticu tam, ka viņi uzbruks Polijai vai Baltijas valstīm," — viņš teica.

Somijas prezidents paskaidroja, ka pret Krieviju vērsto sankciju atcelšana ir saistīta ar Minskas protokolu izpildi.

"Ja būs izpildītas Minskas vienošanās, sankcijas, kas tika ieviestas sakarā ar situāciju Ukrainas austrumos, būtu iespējams atcelt. Taču mēs tam neesam pat pietuvojušies. Tur valda stagnācija," — uzskata Nīniste.

Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais ārlietu ministrs pastāstīja, kā sankcijas "šauj pa kājām" ES

Pie tam viņš atzīmēja, ka neviena ES valsts nav oficiāli iniciējusi sankciju atcelšanu, lai arī ierosinājumi ir skanējuši.

"Esam dzirdējuši dažādas balsis, taču neatceros, ka kāds kādā samitā būtu oficiāli iesniedzis tādu piedāvājumu," — teica Nīniste.

Informācija par to, ka no Krievijas puses Baltijas valstīm un Polijai it kā draudot briesmas, ne vienu reizi vien ir izskanējusi iepriekš, lai arī Maskava norādīja, ka Krievija neuzbruks nevienai NATO valstij. Pēc Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teiktā, NATO ļoti labi zina, ka Krievija neplāno nevienam uzbrukt, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu pie Krievijas robežām lielāku skaitu tehnikas un bataljonu.

Ziņu lente
0