Politika

Krievijas ĀM pārstāve: viltus informācijas izplatīšanu par Krieviju atbalsta vairākas valstis

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atzīmēja, ka vērību viltotām lapām pievērš tikai viens sociālais tīkls – Facebook.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Viltotas Krievijas diplomātisko misiju lapas sociālajos tīklos rada un finansē citu valstu "konkrētas struktūras", otrdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Pēc viņas vārdiem, šādas lapas aktīvi vairojas, un tajās tiek publicēta absolūti nepatiesa informācija.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā aicinājusi kritiķi startēt kosmosā ar iPhone

"Tā nav kaut kādu privātpersonu iniciatīva. Tās (viltotās lapas — red.) atbalsta noteiktas, konkrētas citu valstu struktūras," — teica Zaharova, uzstājoties Pasaules Jaunatnes un studentu festivālā Sočos.

Iepriekš Zaharova uzsvēra, ka viltotās Krievijas vēstniecību lapas parādījušās dažādās valstīs, turklāt Krievijas ĀM nav izdevies panākt to slēgšanu. Vēlāk Facebook informēja par vairākām viltotām lapām, kurās publicēta informācija par situāciju ASV. Zaharova uzsvēra, ka Maskava pozitīvi vērtē sociālā tīkla uzmanību viltoto kontu problēmai.

Atteikšanās no cīņas ar teroru

Krievijas ĀM pārstāve atzīmēja, ka vairāku rietumvalstu atteikšanos no sadarbības ar Krieviju terorisma apkarošanas pasākumu ietvaros uzskata par noziedzīgu.

"Uzskatu par noziedzīgu to, ka daudzas Rietumu valstis, protams, ne visas, taču vairākas, ir pilnībā pārtraukušas sadarbību ar Krievijas Federāciju terorisma apkarošanas virzienā," — uzsvēra Zaharova.

Viņa piebilda, ka ir paradoksāli vērot to, kā pasaules valstu līderi "izklīst pa stūriem" laikā, kad teroristiskie grupējumi apvienojas. 

Ziņu lente
0