Trampam sola pārliecinošu uzvaru nākamajās prezidenta vēlēšanās

© REUTERS / Yuri GripasDonalds Tramps
Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
4. oktobrī publicētie ziņu portāla PBS NewsHour un kompānijas Marist Poll aptaujas rezultāti parādīja, ka kopumā ar Tramps darbu valsts vadītāja amatā nav apmierināti vairāk par pusi aptaujāto (54%), prezidenta soļus atbalsta mazliet vairāk par trešdaļu respondentu (37%).

RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Bijušais ASV prezidenta stratēģiskais padomnieks Stīvens Benons ir pārliecināts, ka Donalds Tramps spēs gūt skaļu uzvaru nākamajās prezidenta vēlēšanās 2020. gadā un savāks 400 ievēlētāju balsis, vēsta RIA Novosti.

"Prezidents Tramps ne vien saglabās savu amatu līdz termiņa beigām, bet arī 2020. gadā saņems 400 ievēlētāju balsis," paziņoja Benons, kura uzstāšanos translēja telekanāls ABC.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Virdžīnu salu prezidents: Tramps paziņoja, ka ticies pats ar sevi

Bijušais padomnieks atzīmēja, ka Trampa uzvaru nodrošināja "populistu, nacionālistu un konservatoru sacelšanās".

Tramps uzvarēja ASV prezidneta vēlēšanās 2016. gada 8. novembrī, iegūstot 304 balsis pret 227 balsīm Klintonei pēc štatu ievēlētājiem, kaut gan piekāpās pēc vēlētāju balsu skaita.

Benons iepriekš bijis viens no Trampa padomniekiem, taču viņu kritizēja par tuvību tā saucamajai alternatīvai labējai kustībai, it sevišķi pēc sadursmēm Šarlotsvilā. Turklāt Benonu turēja aizdomās par informācijas noplūdi presē.

4. oktobrī publicētie ziņu portāla PBS NewsHour un kompānijas Marist Poll aptaujas rezultāti parādīja, ka kopumā ar Tramps darbu valsts vadītāja amatā nav apmierināti vairāk par pusi aptaujāto (54%), prezidenta soļus atbalsta mazliet vairāk par trešdaļu respondentu (37%). Turklāt vairums amerikāņiem radies "nelabvēlīgs" iespaids pret Trampa personību. Gandrīz divas trešdaļas respondentu (65%) uzskata, ka ASV virzās nepareizā virzienā.    

Ziņu lente
0