Uz Zemes gaidāma divas dienas ilga magnētiskā vētra

© Pixabay / ComfreakПланета Земля
Планета Земля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālisti brīdina: tamlīdzīgas parādības var radīt nepatīkamas sajūtas cilvēkiem, kuri reaģē uz laikapstākļiem.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Nedēļas nogalē Zeme saskarsies ar magnētisko vētru, informē Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz centra "Fobos" vietnē publicēto informāciju.

"Tuvākajās dienās Zemi sasniegs jauna Saules vēja porcija, kas izraisīs kārtējo magnētisko vētru – tā gaidāma 13.-14. oktobrī," – informē speciālisti. Meteoroloģijas centrs informēja, ka trešdien un ceturtdien iespējamas Zemes magnetosfēras svārstības.

Ziemeļblāzma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saules uzliesmojumu dēļ pat Maskavā iespējama ziemeļblāzma

Speciālisti atgādināja, ka magnētiskā vētra var ietekmēt sakaru līdzekļu darbību. "Šajās dienās parasti pieaug kādu tehnisko bojājumu un avāriju risks, daudzi cilvēki, kuri reaģē uz laikapstākļiem jūt diskomfortu," – atzīmēja centrā.

Uzliesmojumu sērija uz Saules sākās septembra sākumā: vispirms tika novēroti pieci nelieli uzliesmojumi, pēc tam 6. septembrī sekoja divi spēcīgi uzliesmojumi. 7. septembra naktī un dienā tika fiksēti četri uzliesmojumi, 8. septembrī – divi, bet 10. septembrī sekoja vēl viens spēcīgs uzliesmojums. To rezultātā uz Zemes izcēlās magnētiskās vētras.

Ziņu lente
0