Sēņotāji Polijā traucējuši amerikāņu tankistu mācībām

© Sputnik / Sergey MelkonovM1A2 Abrams. Foto no arhīva
M1A2 Abrams. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dāsnā sēņu raža vilināt vilina vietējos iedzīvotājus, taču tādēļ nākas atlikt šaušanas mācības, sūkstījies NATO virsnieks.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Poļu sēņotāji radījuši traucēkļus amerikāņu tankistu mācībām netālu no Žagaņas pilsētas, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Der Tagesspiegel.

Polijas teritorijā operācijas Atlantic Resolve ietvaros izvērsta amerikāņu tanku brigāde — 3,5 tūkstoši cilvēku, tanki Abrams un pašgājējas haubices Paladin. Šaušanas mācībām tanki Abrams tika dislocēti Žagaņas pilsētas apkaimē sestdien, 7. oktobrī. Tehnika bija gatava manevriem jau dažas stundas pēc ierašanās, stāstīja virsnieks Džons Dolins, taču mācības nenotika.

NATO bataljona sveicināšanas ceremonija Polijā - Sputnik Latvija
Polijā sākas plašas militārās mācības "Dragon 2017"

"Vainīgas ir sēnes," — paziņoja Dolins.

Viņš skaidroja, ka vietējie iedzīvotāji, nepievērsdami uzmanību ne armijas mašīnām, ne brīdinājuma plakātiem, devās uz mežu. Turklāt apkaimi klāja migla, tāpēc karavīri nolēma atcelt manevrus.

Izdevums atzīmējis, ka mācību mērķis ir "iebiedēt" Krieviju un nomierināt NATO partnerus reģionā, kuri bīstoties no jaunām "Krievijas agresijas" izpausmēm.

Iepriekš vēstīts, ka septembra beigās Polijā notika plašas militārās mācības "Dragon 2017". Mācībās piedalījās Polijas bruņoto spēku pārstāvji, kā arī karavīri no ASV, Lietuvas, Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Slovākijas, Itālijas, Bulgārijas, Rumanijas, kā arī Gruzijas un Ukrainas. Polijas Aizsardzības ministrija informēja, ka manevros piedalījās 17 tūkstoši karavīru un 3,5 tūkstoši tehnikas vienību. 

Ziņu lente
0