Politika

Pudždemons apņēmies pasludināt Katalonijas neatkarību

© JORGE GUERRERO / AFPKatalonijas karogs
Katalonijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijas valdības vadītājs apņēmies pasludināt autonomijas neatkarību pretēji tiesas lēmumam, jo Madride nereaģē uz piedāvājumiem.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Katalonijas valdības vadītājs Karless Pudždemons apņēmies tuvākajā laikā deklarēt Katalonijas neatkaribu, ja Spānijas valdība nepieņems piedāvājumu par starpnieka pakalpojumiem. "Mēs atvērām durvis, mēs teicām "jā" visām mums sniegtajām starpnieka iespējām," — paziņoja Pudždemons intervija vietējam televīzijas kanālam. "Dienas iet, un, ja Spānijas valsts nereaģēs pozitīvi, mēs izdarīsim to, kā dēļ viss notika," — piebilda Katalonijas politiķis.

Katalonijas neatkarības piekritēji demonstrācijā - Sputnik Latvija
Nelikumīgā neatkarība: eksperts par Katalonijas krīzes risinājumu

Katalonijas parlaments jau otrdien, 10. oktobrī varētu pasludināt apgabala neatkarību no Spānijas. Iepriekš Konstitucionālā tiesa Madridē aizliedza organizēt reģionālā parlamenta sēdi, kurā plānots apspriest referenduma rezultātus. Taču Pudždemons plāno uzstāties ar runu, lai arī atlicis to līdz otrdienai.

Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs nevēlas izšķirties par kompromisu jautājumā par Katalonijas tieksmi iegūt neatkarību. Svētdien viņš atkārtoti pauda savu viedokli, atsakoties tirgoties par valsts vienotību, un norādīja, ka Madride neuzsāks pārrunas "draudu spiesta", raksta DW.com.

Ziņu lente
0