Politika

Turcija apturējusi neimigrācijas vīzu izsniegšanu ASV pilsoņiem

© snidely7Turcijas karogs
Turcijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcija nolēmusi apturēt neimigrācijas vīzu izsniegšanu ASV pilsoņiem, kad ASV vēstniecība Turcijā paziņoja, ka tiek pārtraukta minētā tipa vīzu izsniegšana Turcijas pilsoņiem.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Turcijas vēstniecība ASV informējusi, ka tiek apturēta neimigrācijas vīzu izsniegšana ASV pilsoņiem, vēsta RIA Novosti. Šī informācija publicēta diplomātiskās misijas lapā Twitter.

​"Nesenie notikumi likuši Turcijas valdībai pārvērtēt jautājumu par ASV valdības saistībām garantēt Turcijas diplomātisko misiju un to personāla drošību. Ar mērķi minimizēt mūsu vēstniecības un konsulātu apmeklētāju skaitu, esam apturējuši visus neimigrācijas vīzu pakalpojumus visās Turcijas diplomātiskajās misijās ASV," — teikts sniegtajā informācijā.

ASV neimigrācijas vīzu izniegšanas apturēšana

Svētdien ASV vēstniecība Turcijā paziņoja, ka tiek pārtraukta minētā tipa vīzu izsniegšana ASV diplomātiskajās misijās Turcijā.

​"Nesenie notikumi likuši ASV valdībai pārvērtēt jautājumu par Turcijas valdības saistībām garantēt ASV diplomātisko misiju un to personāla drošību. Ar mērķi minimizēt mūsu vēstniecības un konsulātu apmeklētāju skaitu, esam apturējuši visus neimigrācijas vīzu pakalpojumus visās ASV diplomātiskajās misijās Turcijā," — teikts vēstniecības publikācijā Twitter.

Ar to tas sākās

Pagājušonedēļ Turcijas tiesa arestēja ASV ģenerālkonsulāta Stambulā darbinieku Metinu Topuzu, kurš tika apsūdzēts par sakariem ar islāma sludinātāja Fetulla Gilena organizāciju, ko Ankara uzskata par pērn notikušā valsts apvērsuma mēģinājuma organizatoru.

Площадь Султанахмет в Стамбуле - Sputnik Latvija
Turku politologs: apvērsums plānots ASV

Aģentūra Anadolu, atsaucoties uz tiesībsargājošo iestāžu sniegto informāciju, ziņoja, ka Metinam Topuzam inkriminēta valsts konstitucionālās iekārtas graušana. Apsūdzību sarakstā minēta arī spiegošana un centieni gāzt Turcijas valdību. Arestētais tiek turēts aizdomās par sakariem ar policistiem un bijušo prokuroru Zekeriju Ozu, kurš nodarbjās ar korupcijas lietas izmeklēšanu valsts augstākajās aprindās 2013. gadā.

Nesekmīgais apvērsums

Naktī uz 2016. gada 16. jūliju Turcijā dumpinieku grupa īstenoja militāra apvērsuma mēģinājumu. Konfrontācija izvērsās Ankarā un Stambulā. Turcijā pēc dumpja tika arestēti vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku, no darba atlaisti vai atstādināti — vairāk nekā 140 tūkstoši valsts darbinieku. Par līdzdalību valsts apvērsuma mēģinājumā varasiestādes apsūdzēja islāma sludinātāju Fetullu Gilenu un pieprasīja viņa ekstradīciju no ASV, kur Gilens patlaban uzturas. Pats sludinātājs nosodīja dumpi un paziņoja, ka nav ar to saistīts. 

Ziņu lente
0