Šulcs plāno palikt VSDP vadībā pēc vēlēšanām Lejassaksijā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs. Foto no arhīva
Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šulca vadībā VSDP Vācijas Bundestāga vēlēšanās saņēma 20,5% balsu – tas ir sliktākais rezultāts partijas vēsturē.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Martins Šulcs paziņoja, ka plāno paturēt Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (VSDP) priekšsēdētāja amatu neatkarīgi no federatīvo zemju vēlēšanu iznākuma Lejassaksijā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Bild am Sonntag.

Канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Politika
Sabiedriskās domas aptaujā Martins Šulcs apsteidz Merkeli

"Partijas kongresā decembrī es atkal izvirzīšu savu kandidatūru partijas priekšsēdētāja amatam. Es nesaistu to ne ar kādiem nosacījumiem vai landtāga (reģionālais parlaments — red.) vēlēšanu rezultātiem," — pastāstīja Šulcs iknedēļas izdevuma intervijā.

Šulca vadībā VSDP Vācijas Bundestāga nesenajās vēlēšanās saņēma 20,5% balsu — tas ir sliktākais rezultāts partijas vēsturē. Politiķis ir pārliecināts, ka tieši viņš ir cilvēks, kurš spēs atgūt partijas autoritāti.

"Esmu pārliecināts, ka spēšu atgūt uzticību VSDP, lai cilvēki teiktu: "Tas ir godīgs cilvēks. Viņam ir saprašana par valsts un viņa partijas nākotni"," — paskaidroja politiķis.

Šulcs atgādināja, ka tika ievēlēts par partijas vadītāju vienbalsīgi un spēja apvienot ļoti dažādas plūsmas vienā priekšvēlēšanu kampaņā, kura arī tika vienbalsīgi atbalstīta.

Kā liecina aptaujas dati, kuri tika iepriekš publicēti šonedēļ, galvenie pretinieki Lejassaksijas vietējās vēlēšanās Vācijas Kristīgo demokrātu savienība (KDS) un VSDP pagaidām saņem gandrīz vienādu potenciālo vēlētāju balsu skaitu (33,1% un 32,8% attiecīgi).

Ziņu lente
0