Krievija un ASV apsprieda pamieru Ukrainā

© Sputnik / Mihail MokrushinKrievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs
Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārrunas bijušas smagas - Krievijas prezidenta palīga tikšanās ar ASV speciālo pārstāvi diez vai vedīs pie kāda veida kompromisiem.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidenta palīgs Vladislavs Surkovs un ASV Valsts departamenta speciālais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers apsprieda pamieru Ukrainas austrumos. Tikšanās notika sestdien Belgradā. Sīkāka informācija par apspriestajiem jautājumiem netiek sniegta.

Pāvels Kļimkins un Maikls Penss - Sputnik Latvija
ASV viceprezidents atgādinājis Ukrainas ārlietu ministram Minskas protokolus

Volkera pārstāvētā Vašingtona uzstājas ar pietiekami stingru un bezkompromisa pozīciju Ukrainas jautājumā. "Ja uzmanīgi palasa Volkera intervijas un viņa izmantotos izteikumus, var redzēt, ka tie atgādina aukstā kara retoriku: viņš runā par Krievijas karaspēkiem Ukrainā, par Krievijas iejaukšanos Ukrainas lietās," — paziņoja Maskavas Valsts universitātes Ukrainas un Baltkrievija pētniecības centra  direktora vietnieks Bogdans Bezpaļko, informē RIA Novosti.

"Nav iespējams noregulēt konfliktu, neņemot vērā ne Krievijas, ne Donbasa iedzīvotāju intereses. Amerikāņi šīs intereses neņem vērā, viņi orientējas tikai uz Kijevas valdību un radikāļiem," — piebilda eksperts.

Pats Volkers piektdien paziņoja, ka Minskas protokoli nedarbojas pietiekami efektīvi, taču diplomāts pauda cerību, ka Krievijas un Amerikas konsultācijas sekmēs situācijas noregulēšanos Ukrainas dienvidaustrumos.

Ziņu lente
0