Zinātnieks pastāstīja, kā neizgulēšanās maina raksturu

© Steven Lilley / TiredGuļoša meitene
Guļoša meitene - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neiroloģijas profesors informē, ka neizgulēšanās problēma "katastrofiski ietekmē" veselību un mūža ilgumu.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Hroniska neizgulēšanās draud ne vien ar nopietnām veselības problēmām, bet arī ietekmē cilvēka raksturu. Par to intervijā Chicago Tribune pastāstīja grāmatas "Kādēļ mēs guļam" autors, Bērklijas Kalifornijas universitātes neiroloģijas profesors Metjū Volkers, vēsta RIA Novosti.

atzīmē zinātnieks, neizgulēšanās problēma "katastrofiski ietekmē" veselību un mūža ilgumu, turklāt miegs, kura ilgums ir mazāks par septiņām stundām ir bīstams veselībai.

"Atliek tikai vienu reizi izgulēties mazāk kā septiņas stundas, jūsu smadzenēs un visā organismā sāksies neatgriezeniskas izmaiņas. Tie, kas apgalvo, ka var gulēt sešas stundas, diemžēl, māna sevi un savu veselību," — paziņoja Volkers.

Звездное небо - Sputnik Latvija
Viedoklis
Nolieciet mani uz zinātnes altāra

Pēc zinātnieka teiktā, mēģinājumi izgulēties brīvdienās nepalīdzēs kompensēt neizgulēšanos darba nedēļas laikā. "Tā nav banka. Nevar uzkrāt parādu, un pēc tam to segt," — viņš paskaidroja.

Turklāt neizgulēšanās dēļ, pēc autora apgalvojumiem, mazinās cilvēka harizma un parādās nosliece uz meliem.

Tāpat Volkers norāda, cik bīstami kafijas tase vakarpusē ietekmē miega dziļumu, un kliedē mītus par to, ka alkohols palīdz aimigt.

Zinātnieks iesaka pārtraukt datora un viedtālruņa lietošanu un televizora skatīšanos vismaz stundu pirms gulētiešanas.

Iepriekš Volkers stāstīja, ka miega trūkums var novest pie daudzām problēmām, tostarp, pie atmiņas pasliktināšanās, diabēta, aptaukošanās, vēža un Alcheimera slimības, un aicināja nopietni risināt nepietiekama miega problēmu.

Ziņu lente
0