De Vilpēns: Ukraina neatrisinās savas problēmas ar iestāšanos Eiropas Savienībā

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasUkrainas un Eiropas Savienības karogi
Ukrainas un Eiropas Savienības karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intensīvs dialogs ar Krieviju ir neizbēgams, taču šodien trūkst šāda dialoga stratēģijas un nepieciešams atjaunot to, kas tika uzsākts pirms vairākiem gadu desmitiem Helsinkos.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Ukrainai ir jāuztur labas attiecības gan ar Eiropu, gan ar Krieviju, ņemot vērā tās ģeogrāfisko stāvokli, vēsturi un kultūru, savukārt Francijai un Vācijai ir jāatjauno uzticības pilns dialogs ar Krieviju un jāizrāda iniciatīva Ukrainas jautājuma atrisināšanā, XV Rodas forumā "Civilizāciju dialogs" paziņoja bijušais Francijas premjerministrs (2005.-2007.) Dominiks de Vilpēns. "Ukrainai ar tās ģeogrāfisko stāvokli, vēsturi un kultūru ir pienākums uzturēt labas attiecības ar Eiropu un ar Krieviju… Tā neatrisinās savas problēmas līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā," — teica de Vilpēns.

Viņš ir pārliecināts, ka šodien Krievijai un Eiropai, taču vispirms Vācijai un Francijai, ir jāuzņemas atbildība un jārisina Ukrainas jautājums "dialogā un sadarbībā", raksta RIA Novosti.

"Savukārt, kas attiecas uz ekonomiku, jāsaka, ka sankciju rezultātā zaudē abas puses: gan Krievija, gan Eiropa," — atzīmēja de Vilpēns. Turklāt viņš principā uzskata ekonomisko sadarbību par "visdrošāko aizsardzību pret bruņotiem konfliktiem" un tic diplomātijai. Tādēļ Eiropai, pēc viņa domām, vienmēr lielākā uzmanība jāpievērš dialogam, nevis sankcijām.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs par Krievijas un ES attiecībām: "Es noklusēšu"

Rodas forumu "Civilizāciju dialogs" un tāda paša nosaukuma pētniecības institūtu nodibinājis Krievijas speciālists valsts politikas, pārvaldes un diplomātijas komā, bijušais AAS "RŽD" vadītājs un Mihaila Lomonosova Maskavas Valsts universitātes politoloģijas fakultātes valsts politikas katedras vadītājs, politisko zinātņu doktors Vladimirs Jakuņins. Pēc viņa teiktā, Rodas foruma mērķis ir "apvienot pasaules sabiedrības spēkus konstruktīvam dialogam un savstarpējās saprašanās izveidošanai tautu un kultūru starpā".

"Civilizāciju dialogu" atbalsta valsts un sabiedriskie darbinieki, reliģiskie līderi, zinātnieki un kultūras darbinieki no Eiropas un Āzijas, Tuvo Austrumu reģiona, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīm un Austrālijas. "Dialogs" sadarbojas ar daudzām sabiedriskajām organizācijām un starptautiskām iestādēm visā pasaulē,piemēram, ANO, UNESCO, ALECSO (Arābu valstu līgas organizācija izglītības, kultūras un zinātnes jautājumos), Eiropas Padomi un Islāma sadarbības organizāciju. 2013. gadā "Civilizāciju dialogam" tika piešķirts konsultatīvs statuss ANO Ekonomiskajā un Sociālajā padomē.

Ziņu lente
0