UDD piedāvā ieviest kriminālatbildību ierēdņiem par braucieniem uz Krieviju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasТабличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ)
Табличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecīgā likumprojektā paredzēta ierēdņu kriminālā atbildība par viesošanos Krievijā ar mērķi nodarīt kaitējumu Ukrainas nacionālajām interesēm.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Ukrainas Drošības dienests ierosināja likumprojekta sabiedrības apspriešanu par Ukrainas ierēdņu vizīšu ierobežošanu Krievijā, un piedāvā ieviest par to kriminālatbildību, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz iestādes preses dienestu.

Iepriekš UDD vadītājs Vasīlijs Gricaks piedāvāja aizliegt Ukrainas politiķiem un ierēdņiem braukt uz Krieviju.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Politika
Putins: Ukrainai ir palikusi tikai viena prece, ko tirgot

"UDD ierosina likumprojekta sabiedrības apspriešanu par Ukrainas ierēdņu vizīšu ierobežošanu uz Krievijas Federāciju… Ukrainas DD juristi sagatavojuši likumprojektu par Krievijas Federācijas apmeklējumu ierobežošanu politiķiem, ierēdņiem, vietējo pašvaldību iestāžu pārstāvjiem un sabiedriskiem darbiniekiem. Likumprojektā tāpat paredzēta ierēdņu kriminālatbildība par Krievijas apmeklējumiem ar mērķi nodarīt kaitējumu Ukrainas nacionālajām interesēm. Atbilstošu pantu piedāvāts ierakstīt Ukrainas Kriminālkodeksā," — teikts UDD mājaslapas ziņojumā.

Preses dienestā paziņoja, ka UDD ir atvērta profesionāliem likumprojekta pilnveidošanas piedāvājumiem un pirms dokumenta nodošanas vienam no likumdošanas iniciatīvu subjektiem publicē sagatavoto likumprojektu sabiedrības apspriešanai.

2015. gada janvārī Ukrainas Augstākā rada atbalstīja dokumentu, kurā Krievija tiek saukta par "valsti-agresoru", jo Kijeva uzskata, ka Krievija iejaucas Ukrainas iekšlietās un ir Donbasa konflikta puse. Šie apgalvojumi nekad netika pieradīti. Krievijas ĀM nosauca tos par "publiskām insinuācijām bez pierādījumiem".

Ziņu lente
0