Kolumbijā nošauti deviņi kokas augu ražotāji

CC0 / pixabay / Кокаин
Кокаин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr vienu valstu varas iestādes tērē nodokļu maksātāju līdzekļus narkomānu ērtību iekārtošanai, citās valstīs veic nopietnu narkotiku ražotāju apkarošanu.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Kamēr Latvijā valsts atver narkomāniem šļirču apmaiņas punktus un mēģina citos miermīlīgos veidos apturēt narkomānijas izplatību, Kolumbijā šo problēmu risina daudz radikālāk, vēsta RIA Novosti.

Šīs burvīgās Dienvidamerikas valsts Narinjo departamenta Tumako pašvaldībā, 5. oktobrī, tika nogalināti deviņi un ievainoti 18 cilvēki. Visi upuri bija vietējie zemnieki, kuri savās plantācijās audzēja kokas augus.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Neviens nevarēs apturēt Filipīnu prezidentu cīņā ar narkotikām

Incidents notika zemnieku izrādītās pretošanās rezultātā specvienības rīcībai kokas augu stādu iznīcināšanas gaitā, kas norisinājās karavīru un policijas pavadībā. Pēc policijas ziņojuma, karavīriem tika mesti pašdarināti spridzekļi, taču paši zemnieki nepiekrīt šādam notikumu izklāstam un apgalvo, ka šaušana sākusies bez acīmredzama iemesla.

Saskaņā ar citu versiju, karavīriem uzbrukuši bijušie Kolumbijas revolūcijas bruņoto spēku (KRBS) nemiernieki, kuri pēc miera panākšanas ar Dienvidamerikas valsts varas iestādēm kļuvuši par politisko partiju.

KRBS tika izveidoti 1964. gadā kā vietējās komunistiskās partijas militārais spārns, lai cīnītos par "Jaunās Kolumbijas" celšanu – sociālā taisnīguma un vienlīdzības sabiedrību. Grupējuma rindās atrodas līdz 20 tūkstošiem cīnītāju. Mierizlīguma pārrunas ar varas iestādēm ilga gandrīz četrus gadus un ne reizi vien atradās uz sabrukuma robežas, taču noslēdzas veiksmīgi.

Ziņu lente
0