Katalonijā sadursmēs ar policiju cietuši vairāk nekā 400 cilvēki

© PAU BARRENA / AFPProtesti pret ierēdņu arestiem Barselonā 20. septembrī
Protesti pret ierēdņu arestiem Barselonā 20. septembrī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sadursmju aculiecinieki informējuši, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji bez brīdinājuma un provokācijām apšaudījuši referenduma dalībniekus ar gumijas lodēm.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Vairāk nekā 400 cilvēki cietuši sadursmēs ar policiju referenduma dienā Katalonijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz autonomā apgabala varasiestāžu un ātrās palīdzības dienesta sniegto informāciju.

"Ievainoti un traumas guvuši 337 cilvēki, viens no viņiem ir smagā stāvoklī. Mēs aicinām cilvēkus vērsties slimnīcās un Katalonijas tiesībsargājošajās iestādēs," — preses konferencē vakar pēcpusdienā paziņoja pašvaldības pārstāvis Žordi Turuls.

Estelada, Katalonijas neoficiālais karogs - Sputnik Latvija
Referendums Katalonijā: policija iecirkņos un helikopteri debesīs

Iepriekš Katalonijas Veselības ministrija informēja, ka nekārtībās ievainoti 38 cilvēki. Savukārt Spānijas Iekšlietu ministrija informēja, ka sadursmēs ar referenduma piekritējiem ievainoti 11 policisti.

Iepriekš sadursmju aculiecinieki informēja, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji bez brīdinājuma apšaudījuši referenduma dalībniekus ar gumijas lodēm bez jebkādām provokācijām no pretējās puses. Apšaude sākās pēc tam, kad policija bloķēja vienu no balsošanas iecirkņiem. Policistu izturēšanos liecinieki raksturoja kā "agresīvu".

Pl. 9.00 pēc vietējā laika (pl. 10.00 pēc Latvijas laika) Katalonijā sākās balsošana referendumā par neatkarību, ko Spānijas valdība neatzīst — valsts Konstitucionālā tiesa bloķēja tā norisi. Policija paziņoja, ka tai izdevies pārņemt kontroli lielākajā daļā no 2315 vēlēšanu iecirkņiem.

Pašvaldības oficiālais pārstāvis paziņoja, ka pēcpusdienā balsošana noritējusi 96% vēlēšanu iecirkņu. 

Ziņu lente
0