Twitter dubultojis zīmju daudzumu un atļāva Trampam lamāties

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть Twitter
Социальная сеть Twitter - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ierobežotam Twitter lietotāju skaitam atļāva divkāršot simbolu skaitu ziņojumā, savukārt ASV prezidentam Donaldam Trampam atļauts apvainot citus lietotājus.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Sociālais tīkls Twitter izmēģinās ziņojumu ierobežojumu dubultošanu līdz 280 simboliem, paziņoja kompānijas pārstāvji. Līdz šim ziņojuma garums bija ierobežots ar 140 simboliem. "Mēs vēlamies, lai katrs cilvēks pasaulē varētu viegli izteikt savas domas Twitter vietnē, tādēļ mēs darām kaut ko jaunu: mēs grasāmies izmēģināt limita palielināšanu līdz 280 zīmēm," — paziņoja kompānijas menedžeri Aliza Rouzena un Ikuhiro Ihara oficiālajā kompānijas blogā.

Tiek ziņots, ka ziņojumu limita palielināšana neskars japāņu, ķīniešu un korejiešu valodas to rakstības īpatnības dēļ. Šobrīd jaunās iespējas būs pieejamas tikai nelielai grupai. Kompānijas ģenerāldirektors Džeks Dorsijs tāpat paziņoja par simbolu limita palielināšanu ziņojumos, uzrakstot tvītu tieši 280 zīmju garumā.

"Tās ir nelielas izmaiņas, taču mums tas ir liels solis. 140 zīmes – tā bija nejauša izvēle, balstītā uz 160 zīmju limitu SMS īsziņās. Lepojos ar to, cik apdomīgi komanda piegājusi pie problēmas risinājuma, ar kuru cilvēki saskārās, mēģinot uzrakstīt tvītu. Tai pašā laikā saglabājot (mums raksturīgo) īsumu, ātrumu un jēgas pasniegšanu," — uzrakstīja Dorsijs.

Ne visi gan bija apmierināti ar jauninājumu. Piemēram, Times žurnālists Satnams Sangera uzrakstīja: "Es nevēlos pamosties no rīta un uzzināt, ka Donalds Tramps ir viens no tiem, kam ļāva izmantot 280 simbolus."

ASV prezidenta pieminēšana šajā kontekstā nav nejauša: kopš savas pārcelšanos uz Balto namu, Tramps izmantojis Twitter tīklu, it kā tas būtu oficiāls ASV prezidenta instruments rīkojumu publicēšanai un… plašsaziņu līdzekļu un žurnālistu aizvainošanai. 71 gadu vecais Tramps uzstāj uz tā, ka sociālo tīklu izmantošana ir viņa mūsdienīgā prezidenta pazīme.

Šonedēļ viņš gandrīz pieteica karu Ziemeļkorejai Twitter vietnē.

Tramps paziņoja savā Twitter mikroblogā, ka viņš noklausījās ANO Ģenerālajā Asamblejā Ziemeļkorejas ĀM vadītāja Ļi Jonho runu.

"Nupat dzirdēju, ka Ziemeļkorejas ārlietu ministrs uzstājās ANO. Ja viņš atgremos mazā raķešvīra domas, viņi šeit ilgi neuzturēsies!" — uzrakstījis Tramps.

Ļi Jonho nosauca šos vārdus pat "acīmredzamu kara pieteikšanu". (Par "mazo raķešvīru" Tramps nosauca Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu uzstāšanās laikā ANO Ģenerālajā asamblejā).

Twitter noteikumi aizliedz aicināt pie vardarbības, kā arī aizvainot citus lietotājus vai draudēt viņiem. Pārkāpēju profili var tikt īslaicīgi bloķēti vai izdzēsti. Tāpēc sociālā tīkla administrācija bija spiesta paskaidrot iemeslu, kura dēļ nebloķē ASV prezidenta aizvainojošos tvītus.

Paziņojumā teikts, ka iekšējie kompānijas noteikumi neļauj bloķēt strīdīgus prezidenta tvītus, jo viņa publikācijas attiecas pie "informatīvi svarīgām" un nav paredzētas izdzēšanai, pat ja tiek pārkāpti noteikumi. Sociālā tīkla komanda solījusi ieviest labojumus lietotāju piekrišanā Trampa īpašā stāvokļa dēļ. Taču administrācija atzina, ka prezidents pārāk bieži lieto aizvainojošus tvītus, kuri bieži ir pretrunā ar spēkā esošajām uzvedības normām sociālajā tīklā.

Ziņu lente
0