Ziemeļkorejas un Venecuēlas pilsoņiem liegta iebraukšana ASV

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps ieviesis stingrākus ierobežojumus vairāku valstu pilsoņiem. Ziemelkorejas-Venecuelas-pilsoniem-liegta-iebrauksana-ASV-tramps

RĪGA, 25. septembris- Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps ieviesis stingrākus ierobežojumus iebraukšanai ASV vairāku valstu pilsoņiem un iekļāvis sarakstā trīs valstis — Venecuēlu, Ziemeļkoreju un Čadu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz  Baltā nama vadītāja paziņojumu.

Aizliegums iebraukt ASV Venecuēlas, Ziemeļkorejas un Čadas pilsoņiem stājas spēkā no 18. oktobra. Melnajā sarakstā joprojām atrodas Irāna, Jemena, Lībija, Sīrija un Somālija, taču no tā izslēgta Sudāna.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV noteiktas sankcijas pret Venecuēlas prezidentu

Ierobežojumi kļūs stingrāki un attieksies arī uz minēto valstu pilsoņiem, kam pierādītas saiknes ar ASV iedzīvotājiem. Pie tam septiņu valstu pilsoņiem apturēta iebraukšana saskaņā ar imigrācijas un neimigrācijas vīzām.

Venecuēlai noteikti ierobežojumi vairāku valsts iestāžu amatpersonām un viņu ģimenes locekļiem, biznesa vīzu un tūrisma vīzu īpašniekiem, taču citu vīzu kategoriju saņēmējiem tiks ieviesti papildu ierobežojumi, teikts prezidenta rīkojumā.

Donalds Tramps savu lēmumu pamatoja ar to, ka ir neiespējama droša imigrantu atlase.

"Mana prioritāte numur viens ir panākt, lai Amerika būtu drošībā. Mēs neuzņemsim mūsu valstī tos, kam nevaram garantēt drošu atlasi," — prezidents paziņoja savā lapā Twitter tīklā.

Oficiālajā paziņojumā ASV vadītājs atzīmēja, ka KTDR un Venecuēla iekļautas ierobežojumu sarakstā, jo nav sadarbojušās ar ASV valsts iestādēm vīzu jautājumos.

KTDR raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kims Čenuns: Ziemeļkorejai nepieciešami kodolieroči atbildes uzbrukumam ASV

Jūnija beigās spēkā stājās ASV prezidenta Donalda Trampa dekrēts, kas  paredzēja uz 90 dienām apturēt iebraukšanu ASV Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas pilsoņiem, kā arī uz 120 dienām tika apturēta bēgļu uzņemšanas programma, taču tika pieļauts izņēmums cilvēkiem ar dubultu pilsonību vai uzturēšanās atļauju ASV un viņu tuvākajiem radiniekiem.

Iepriekš Tramps paziņoja, ka ierobežojošo pasākumu pastiprināšana nav iespējama politkorektas attieksmes apsvērumu dēļ.

Ziņu lente
0