Amerikāņi iebilst pret Krievijas dalību 2018. gada Olimpiskajās spēlēs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas sportistus vēl joprojām apsūdz par masveida dopinga lietošanu.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. ASV Antidopinga aģentūras (USADA) vadītājs Treviss Taigarts aicinājis pilnībā atstādināt Krieviju no dalības 2018. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu The Guardian.

Taigarts uzskata, ka Pasaules Antidopinga aģentūrai ir jārīkojas tapat kā pirms spēlēm Riodežaneiro un jāpieprasa Krievijas atstādināšana no ziemas Olimpiskajām spēlēm sakarā ar pastāvīgo dopinga praksi.

Pie tam, uzskata Taigarts, iespējams ļaut sacensties neitrāliem Krievijas sportistiem, ja viņi nav pieķerti dopinga lietošanā.

Pēc ASV Antidopinga aģentūras vadītāja domām, viss liecina par to, ka Krievijai tiks ļauts piedalīties sacensībās, taču tādā gadījumā tas kļūšot par briesmīgu simbolisku notikumu visā sportā.

Работа антидопингового центра - Sputnik Latvija
Latviju varētu nepielaist pie Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā

"Jebkurš cits pasākums, izņemot Krievijas atstādināšanu, faktiski kļūs par ieslodzītā atbrīvošanu no cietuma," — piebilda Taigarts.

14. septembrī 17 valstu (tostarp arī ASV, Lielbritānijas un Kanādas) antidopinga aģentūras pieprasīja Krievijas atstādināšanu no 2018. gada Olimpiskajām spēlēm dopinga skandāla dēļ. Tās atbalstīja vēl 12 nacionālās antidopinga aģentūras.  

2016. gada vasarā Starptautiskā Olimpiskā komiteja iniciēja izmeklēšanu atbilstoši WADA neatkarīgās komisijas ziņojumam par dopingu Krievijas sportā.

Galīgais lēmums par Krievijas dalību 2018. gada Olimpiskajās spēlēs, kas noritēs no 9. līdz 25. februārim Phjončhanā, tiks pieņemts saskaņā ar divu komisiju darbu.

Iepriekš vēstīts, ka pie tam konstatēts nepatiesu apsūdzību precedents, un Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) iepriekš pārtrauca izmeklēšanu gandrīz pret simt sportistiem no Krievijas, jo dopinga lietošanas pierādījumi netika atrasti. 

Ziņu lente
0