Politika

Kā Angela Merkele veidos valdību pēc uzvaras vēlēšanās Vācijā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasVācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas mediji uzskata, ka pēc sociāldemokrātu aiziešanas opozīcijā koalīcijas variantu skaits ir sarucis.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele informējusi, ka KDS/KSS partiju bloks veidos valdību, informē Sputnik Baltkrievija.

24. septembrī Vācijā aizritēja Bundestāga vēlēšanas. Exit poll dati liecina, ka KDS/KSS partiju alianse ar Angelu Merkeli vadībā saņēmusi 32,5% balsu, Vācijas Sociāldemokrātiskā partija ar Mārtinu Šulcu vadībā saņēmusi 20%, "Alternatīva Vācijai" — 13,5%, Brīvā demokrātiskā partija — 10,5%, "Zaļie" — 9,5%, "Kreisie" — 9%. Vēlēšanu oficiālie rezultāti tiks publicēti pēc divām nedēļām.

ES un Vācijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vācu bizness saka "Nein" pret Krieviju vērstajām ASV sankcijām

"Mēs — KDS/KSS — esam stiprākā partija, mūsu uzdevums ir izveidot valdību, un nav iespējams izveidot valdību pret mums," — paziņoja Merkele.

Vācijas kanclere atzina, ka cerējusi saņemt labākus rezultātus.

Vācijas valdības vadītāja nav nosaukusi iespējamos KDS/KSS koalīcijas partnerus — viņa paziņoja, ka "mierīgā režīmā" apspriedīs visu ar citām partijām. Vienlaikus viņa precizēja, ka iespējami divi varianti.

Savukārt Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs pauda viedokli, ka KDS/KSS pārrunas koalīcijas jautājumos ar "Zaļajiem" un Brīvo demokrātisko partiju būs sarežģītas. Pēc viņa domām, KDS/KSS im BDP ir līdzīgi uzskati finansiālās un migrācijas politikas jautājumos, taču attiecībās ar "Zaļajiem" situācija ir sarežģīta.

Pēc vēlēšanu iecirkņu slēgšanas un pirmo exit poll datu publikācijas Martins Šulcs atzina savu sakāvi un paziņoja, ka Sociāldemokrātiskā partija strādās opozīcijā.

Iepriekšējās vēlēšanās KDS/KSS apvienojās koalīcijā ar SDP.    

Ziņu lente
0