Latvijas novērotāji apmeklējuši mācību "Rietumi" poligonus Baltkrievijā

© Евгений Мешков / Министерство обороны Российской ФедерацииПодразделения ПВО Западного военного округа во время учений "Запад-2017"
Подразделения ПВО Западного военного округа во время учений Запад-2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspekcijas grupai tika dota iespēja aplūkot militāro tehniku, noskatīties taktisku epizožu realizāciju un novērot rajonu un karaspēku praktiskās darbības helikopterā.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Baltkrievijā Latvijas militārā inspekcijas grupa apmeklēja poligonus, kur norisinās Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas preses dienestu.

Совместные стратегические учения Запад-2017 - Sputnik Latvija
Noslēdzies pirmais Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" posms

Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" norisinās no 14. līdz 20. septembrim, tajās piedalās 12,7 tūkstoši karavīru. Mācību galvenie mērķi — pilnveidot dažādu līmeņu operatīvo štābu sadarbību, perspektīvo militāro vienību vadības sistēmu salāgojumu. Baltkrievijas teritorijā mācībās iesaistīti 10,2 tūkstoši cilvēku (no Baltkrievijas — aptuveni 7 tūkstoši, no Krievijas — aptuveni 3 tūkstoši).

Karaspēka praktisko darbību apgūšanai mācību laikā Baltkrievijā tiek izmantoti 227. bruņoto spēku poligons "Borisovskij", GS un PGA 174. mācību poligons "Domanovskij", 210. aviācijas poligons "Ružanskij", poligoni "Ļepeļskij", "Losvido", "Osipovičskij", kā arī divi iecirkņi Vitebskas novadā "Dretuņ" un "Glubokoje".

Pavēle uz Rietumiem: Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi - Sputnik Latvija
Video
Pavēle "uz Rietumiem": Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi

"Abpusējas vienošanās ietvaros par uzticamības un drošības pastiprināšanu starp valstīm pēc Latvijas Republikas iniciatīvas laikā no 2017. gada 13. līdz 16. septembrim Baltkrievija pieņēmusi inspekcijas grupu," — teikts ziņojumā. Tiek atzīmēts, ka Latvijas bruņoto spēku pārstāvji veikuši militārās darbības inspekcija poligonos "Borisovskij", "Ļepeļskij","Losvido" un "Dretuņ" iecirknī.

Pēc preses dienesta informācijas, inspekcijas laikā viņiem tika sniegta pilna informācija par Ziemeļrietumu operatīvās struktūrvienības pavēlniecības, Baltkrievijas BS speciālo operāciju, kā arī Krievijas Federācijas BS darbībām.

"Vērtējot veikto inspekciju, Latvijas puse apliecināja Baltkrievijas caurskatāmības augstu līmeni un atvērtību," — uzsvērts ziņojumā.

Ziņu lente
0