Politika

Turneja pa Ukrainu: Saakašvili meklē domubiedrus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasBijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili
Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc robežas nelikumīgās šķērsošanas Mihails Saakašvili devies braucienā pa Ukrainu ar mērķi sameklēt domubiedrus.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili apmeklējis Hersonu, informē Sputnik Osetija, atsaucoties uz viņa partijas "Jauno spēku kustība" preses dienestu.

Saakašvili devies braucienā pa Ukrainu ar mērķi sameklēt domubiedrus. Partija atzīmē, ka Saakašvili nav atteicies no ieceres nākamnedēļ apmeklēt Kijevu.

"Patlaban Mihails atrodas Hersonā. Viņš plāno apmeklēt kapelānu, kurš tika aizturēts (par robežas laušanu — red.)," — teica preses dienestā.

Saakašvili ar savu piekritēju atbalstu nokļuva Ukrainas teritorijā no Polijas pēc tam, kad Ukrainas prezidents Petro Porošenko anulēja viņa pilsonību. Šī incidenta sakarā tika ierosionāta lieta atbilstoši četriem pantiem, piemēram, par personu nelikumīgas pārvešanas pāri robežai un pretošanos tiesībsargiem.

Pirmdien Saakašvili preses konferencē Ļvovā noliedza, ka būtu parkāpis likumu un apstiprināja nodomus aizstāvēt tiesā savas tiesības uz Ukrainas pilsonību. Viņš uzsvēra, ka tiesībsargi esot nozaguši viņa pasi, taču policija to noliedz. Saakašvili advokāts iesniedzis Ukrainas migrācijas dienestā lūgumu atzīt viņa klientu par personu, kam nepieciešama valsts aizsardzība ar mērķi nepieļaut politiķa ekstradīciju no Ukrainas uz Gruziju. 

Ziņu lente
0