Politika

Krievijas Valsts domes senators: ar "Rietumiem 2017" Lietuvu iebiedēt neizdosies

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs
Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs uzskata, ka ar "Rietumiem 2017" Lietuvu iebiedēt neizdosies, jo "tur ir prezidentes vadīti partizāni".

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs komentējis Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites neseno paziņojumu par to, ka Krievijas un Baltkrievijas kopīgo mācību "Rietumi 2017" mērķis ir iebiedēt Lietuvu.

Politiķis paskaidrojis, ka mācības "Rietumi 2017" nav paredzētas viņas valsts iebiedēšanai. Savā lapā Twitter viņš piebilda, ka ar "Rietumiem 2017" Lietuvu iebiedēt neizdosies, jo "tur ir prezidentes vadīti partizāni".

Mācības "Rietumi 2017"

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Rietumi 2017" notiks no 14. līdz 20. septembrim Baltkrievijas teritorijā, kā arī trijos poligonos Krievijā. Tajās piedalīsies līdz 12,7 tūkstoši karavīru, plānots izmantot aptuveni 70 lidmašīnas un helikopterus, līdz 680 militārās tehnikas vienību — aptuveni 250 tankus, zalves uguns reaktīvās sistēmas un mīnmetējus, un ne vairāk kā 10 kuģus.

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rudens leģendas: pieci mīti par mācībām "Rietumi 2017"

Organizatori uzaicināja novērot mācības arī NATO un Lietuvas pārstāvjus, tomēr rietumu politiķi joprojām pauž bažas jautajumā par gaidāmajām mācībām, piemēram, Lietuvas aizsardzības ministrs paziņojis, ka gaidāmajās mācībās "Rietumi 2017" īpaši bīstamas esot mācību organizatoru kļūdas un provokācijas.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Fomins informēja, ka mācības tiek organizētas ar mērķi uzlabot aizsardzību — tajās tiks apgūta cīņā ar teroristiem, kuri gūst atbalstu ārvalstis. Viņš uzsvēra: versijas par to, ka mācībās tiek gatavots placdarms Lietuvas, Polijas vai Ukrainas okupācijai, ir nepatiesas.

Baltkrievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Oļegs Belokoņevs informēja, ka ažiotāža, ko minēto mācību jautājumā saceļ vairākas valstis, nav saprotama, ņemot vērā NATO spēku paplašināšanos pie Baltkrievijas un Krievijas robežām. Pie tam Baltkrievijas prezidents vairākkārt atzīmējis, ka ārvalstu pārstāvjiem dāvāta iespēja novērot mācības. 

Ziņu lente
0