Politika

Eiropas Savienības vēstnieks Maskavā: Krievijai ir Eiropas nākotne

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un ES attiecības iegājušas jaunā attiecību gultnē, neskatoties uz domstarpībām būtiskos jautājumos, tostarp sakarā ar situāciju Ukrainā, uzskata ES vēstnieks Maskavā Vigauds Ušackis.

RĪGA, 7.  septembris — Sputnik. Krievijai un ES sācies jaunais attiecību posms: domstarpības saglabājas, taču parādās arī saskares punkti, paziņoja ES vēstnieks Krievijā Vigauds Ušackis.

1. oktobrī beidzas četru gadu Ušacka pilnvaru termiņš ES vēstnieka amatā Krievijā. Oktobrī viņš sāks vadīt Kauņas tehnoloģiskās universitātes Eiropas institūtu. Tieši šajā fakultātē pirms 17 gadiem Ušackis oficiāli paziņoja par iestāšanos ES — tolaik viņš piedalījās pārrunās par Lietuvas iestāšanos.

Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls: kāpēc mēs nepārtraukti atgādinām, ka esam Eiropa?

Pēc Ušacka par jauno ES pārstāvi Krievijā kļūs Vācijas ĀM valsts sekretārs Markuss Ederers.

Aiziešanai no amata veltītajā pasākumā Ušackis norādīja, ka četri gadi, ko viņš nostrādājis Maskavā, viņam bija "liels profesionāls izaicinājums". Pēc viņa teiktā, neviens negaidīja, ka attiecības starp ES un Krieviju būs tik zemā līmenī.

"Ciešas sadarbības vietā esam nonākuši dziļu pretrunu un pat konfliktu situācijā. Mana komanda un es darījām, ko varējām, taču ne visu, ko vēlētos. Mēs darījām visu iespējamo, lai saglabātu cilvēciskās vērtības un principus, lai saglabātu labas attiecības, tiltus un saites starp mūsu tautām. Ceru, ka pats sarežģītākais jau palicis aiz muguras. Esam iegājuši jaunā attiecību gultnē. Mums diemžēl saglabājas domstarpības svarīgos jautājumos, ne tikai attiecībā uz Ukrainas problēmu, taču vielaikus jau parādās saskares punkti," — teica Ušackis.

"Krievijai ir Eiropas nākotne. Taču ceļš uz Eiropu iet caur Kijevu, caur cieņu pret Eiropas izvēli un Ukrainas neatkarību, caur tieksmi pēc īstas demokrātijas pašā Krievijā," — viņš piebilda.    

Ziņu lente
0