Veišnorija: Krievijas un Baltkrievijas izdomātais pretinieks sajūsminājis Twitter lietotājus

© Sputnik / Sergey MelkonovStārķis
Stārķis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nosacītā pretinieka" – Veišnorijas – atrašanās vieta kartē piesaistījusi baltkrievu uzmanību – tagad izdomātajai valstij ir ģerbonis, vietne internetā, ārlietu ministrija un lapa Vikipēdijā.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Rietumi 2017" vēl nav sākušās, bet izdomātais pretinieks jau sācis amizantu kontrpropagandu sociālajos tīklos, vēsta avīze "Segodņa".

Krievija un Baltkrievija gatavojas militāro mācību "Rietumi 2017" aktīvajai fāzei, kas sāksies 14. septembrī. Saskaņā ar to scenāriju sabiedrotie pretosies agresijai no izdomātu valstu — Veišnorijas, Vezbārijas un Lubēnijas — koalīcijas puses, kas cenšas destabilizēt situāciju Baltkrievijā un sabojāt tās attiecības ar Krieviju.

Lubēnijas teritorija atbilst Polijas ziemeļaustrumu un Lietuvas dienvidrietumu daļai, Veisbārija novietota Latvijas un Lietuvas teritorijā, savukārt Veišnorija, par lielu pārsteigumu baltkrieviem, aizņem Baltkrievijas ziemeļrietumu daļu.

Iespējams, šī iemesla dēļ izdomātā valsts piesaistījusi sociālo tīklu lietotāju ironisku uzmanību.

Jokdari publicējuši tīmeklī Veišnorijas valsts karogu un ģerboni, himnu un valūtu, izstrādājuši šai valstij veltītas lapas Vikipēdijā ukraiņu, angļu un krievu valodās.

​(Jā, uz Veišnorijas karavīru tērpa rokas uzšuves patiešām attēlots "Dusmīgs kaķis" Grumpy cat).

Twitter tīklā parādījies "Veišnorijas Ārlietu ministrijas" konts, kurā publicēti dažādi paziņojumi un "oficiāli dokumenti" izdomātās valsts varasiestāžu vārdā.

​Vienā no publikācijām resors sola visiem, kas padosies gūstā, izsniegt sautētas gaļas konservus, medu, maizi un speķi, kā arī atļaut "pa naktīm nosmērēt ar pastu gūstekņus kaimiņu teltīs".

​Parādījušies baltkrievu pieprasījumi Veišnorijas ĀM ar lūgumu piešķirt viņiem pilsonību vai patvērumu. Pie tam izdomātās valsts pasi iespējams saņemt tās vietnē.

​Vai mācību "Rietumi 2017" dalībniekiem izdosies uzvarēt Veišnoriju? Grūti pateikt, taču jāpatur prātā kāds svarīgs fakts — visā savā vēsturē Veišnorija nav cietusi sakāvi nevienā karā.

Ziņu lente
0