Spēcīgs meža ugunsgrēks Francijā nakts laikā iznīcinājis vairāk nekā 400 hektārus meža

© REUTERS/Ueslei MarcelinoЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietējās varas iestādes paziņoja par Pascalinette kempinga evakuāciju, kas atrodas blakus uzliesmojuma perēklim.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Vairāk nekā 400 hektāru meža nodeguši nakts laikā pēc sestdienas vakara ugunsgrēka sākšanās Vāras departamentā, Francijas dienvidaustrumos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

Лесной пожар рядом с Марселем, архивное фото - Sputnik Latvija
Meža ugunsgrēka platība netālu no Marseļas sasniegusi 240 hektārus

Ugunsgrēks sākās vēlu vakarā sestdien ap plkst. 23:00 (00:00 pēc Latvijas laika). Vietējās varas iestādes paziņoja par Pascalinette kempinga evakuāciju, kas atrodas blakus uzliesmojuma perēklim. Ātru uguns liesmu izplatību sekmēja stiprais vējš.

"Mēs domājam, ka izdegusī platība sastāda apmēram 430 hektārus," — paziņoja aģentūrai departamenta prefekts Žans Liks Vidlens (Jean-Luc Videlaine). Pēc viņa vārdiem cīņai ar ugunsgrēku tiks izmantoti visi gaisa līdzekļi.

Varas iestādes evakuēja 115 cilvēkus no kempinga, kā arī ap 50 iedzīvotājiem vienā no Jēras rajoniem. Pēc Vidlena vārdiem, 450-500 ugunsdzēsēju tika iesaistīti ugunsgrēka dzēšanas darbos svētdienas rītā.

Kā ziņo aģentūra, vēl par dažiem uzliesmojumu perēkļiem tika ziņots uz Korsikas salas, kur nodeguši vairāki desmiti meža hektāru. Tiek ziņots par uzliesmojuma draudiem dažās teritorijās sauso laikapstākļu un stiprā vēja dēļ.

Ziņu lente
0