Sanfrancisko Krievijas ģenerālkonsulāta kaimiņi pauž nožēlu par tā slēgšanu

© © Фото : Дмитрий ЗлодоревКонсульство России в Сан-Франциско
Консульство России в Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sanfrancisko Krievijas ģenerālkonsulātam blakus stāvošo māju iedzīvotāji pauž nožēlu par ASV varas iestāžu lēmumu slēgt to.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. RIA Novosti korespondentam sestdien paveicās aprunāties ar dažiem no diplomātiskās pārstāvniecības kaimiņiem pie tās vārtiem.

"Krievus no šejienes padzina, viņus padzina Tramps (ASV prezidents Donalds Tramps – red.). Nesaprotu, kādēļ viņš padzina diplomātus," — atzina sieviete vārdā Eleina, kas bija pastaigājusies ar terjeru vārdā Hadsons.

Заместитель министра иностранных дел РФ Анатолий Антонов - Sputnik Latvija
Politika
Jaunais KF vēstnieks ASV pastāstīja, kādās nozarēs Krievijas un ASV attiecības turpina attīstīties

Viņas draudzene, kura nestādījās priekšā, atbalstīja šo viedokli. "Un kādēļ tas vajadzīgs?" — brīnījās viņa. Eleina pastāstīja, ka sestdien nepamanīja šeit nekādas neparastas aktivitātes.

Savukārt piektdien, pēc viņas vārdiem, virs ēkas pacēlās melni dūmi. "Laikam kaut ko dedzināja," — viņa izteica minējumu. Tāpat sieviete pastāstīja, ka Krievijas diplomāti "piedalījās rajona dzīvē". "Es neticu, ka viņi šeit atgriezīsies. Taču man ļoti gribētos," — piebilda viņa.

Jaunais cilvēks, kurš fotografēja Krievijas karogu virs konsulāta ēkas, nosauca sevi par Masudu. "Man patīk Krievijas karogs, es mīlu Krieviju, un man žēl, ka diplomātus no šejienes padzina," — sāka runāt angliski, taču, pamanot Krievijas korespondenta preses apliecību, pārgāja uz diezgan laba līmeņa krievu valodu. Izrādījās, ka Masuds ir afgānis, taču dzimtenē viņš nodzīvojis vien gadu, tad ģimene pārvākusies uz Uzbekistānu, kur pavadīja 10 gadus. Tikpat daudz gadu jaunietis jau dzīvo Sanfrancisko. Savukārt tēvs, kurš, pēc viņa vārdiem, "padomju laikos dienējot Afganistānas VDK", šobrīd strādā Afganistānā un Kazahstānā.

Par to, ka konsulāta darbiniekiem no šī brīža strādāt ir aizliegts, Masuds uzzināja no Krievijas televīzijas paziņojumiem.

"Manuprāt, 50. vai 60. gados kaut kas tamlīdzīgs jau bijis (patiesi, tas bija 1948. gadā, savukārt 1964. gadā konsulāts atsāka darbu – red.). Tātad vēsture atkārtojas. Man ļoti žēl, ka tā sanāca. Es mīlu Krieviju un ceru, ka konsulāts Sanfrancisko atkal būs atvērts. Taču, taisnību sakot, nedomāju, ka tas notiks drīzumā," — piebilda jaunietis.

Iepriekš Valsts departaments pieprasīja slēgt Krievijas konsulātu Sanfrancisko un divas tirdzniecības pārstāvniecības Vašingtonā un Ņujorkā līdz 2. septembrim, motivējot to kā atbildi Krievijas piedāvājumam samazināt ASV diplomātiskās misijas darbinieku skaitu Krievijas Federācijā.

Krievijas Ārlietu ministrijā nosauca šo rīcību par nedraudzīgu soli. Krievijas ĀM paziņoja par kratīšanām Krievijas Federācijas tirdzniecības pārstāvniecībā Vašingtonā un Sanfrancisko konsulātā.

Ziņu lente
0