Uz Krievijas konsulātu Sanfrancisko nosūtīts ekoloģijas inspektors

© AFP 2023 / Josh EdelsonГенконсульство России в США, Сан-Франциско, архивное фото
Генконсульство России в США, Сан-Франциско, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspektoram bija jāpārbauda, vai gaiss nav piesārņots.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Aģentūra, kas kontrolē gaisa kvalitāti, nosūtījusi uz Krievijas konsulātu Sanfrancisko inspektoru sakarā ar dūmiem, kas kāpuši no skursteņa, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Associated Press.

Президент Америки Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Lēmumu slēgt KF konsulātu Sanfrancisko Tramps pieņēmis pats

Jau tika ziņots, ka tieši šī iemesla dēļ pie ēkas ieradās ugunsdzēsēji. Krievijas ārpolitiskās institūcijas pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka tiek veikti ēkas ģenerālā konsulāta ēkas konservēšanas pasākumi.

Inspektoram bija jāpārbauda, vai gaiss nav piesārņots. Tomēr, pēc aģentūras datiem, kad viņš ieradās, viņš nekonstatēja nedz dūmus, nedz iespējamos pārkāpumus.

Iepriekš 38 C grādu karstuma dēļ pilsētā tika ieviesti ierobežojumi attiecībā uz kamīniem un griliem. ĀM jau informēja, ka 2. septembrī ASV specdienesti plāno veikt kratīšanu Krievijas ģenerālkonsulātā, tai skaitā Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības darbinieku dzīvokļos. ASV Valsts departaments atteicās komentēt šo informāciju.

Valsts departaments pieprasīja ģenerālkonsulāta Sanfrancisko un tirdzniecības pārstāvniecību Vašingtonā un Ņujorkā slēgšanu līdz 2. septembrim, motivējot to ar atbildi uz Krievijas ierosinājumu samazināt ASV diplomātiskās misijas Krievijā darbinieku skaitu. Maskavā nosauca šo rīcību par nedraudzīgu soli.

Ziņu lente
0