Politico: Tramps neapmierināts ar sankcijām pret Krieviju

© REUTERS / Joshua RobertsПрезидент Америки Дональд Трамп
Президент Америки Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarunās ar senatoriem ASV prezidents Donalds Tramps paudis neapmierinātību ar jauno likumprojektu par sektorālo sankciju paplašināšanu pret Krievijas ekonomiku.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps privātās sarunās ar senatoriem paudis neapmierinātību ar likumprojektiem, kas vērsti pret Krieviju, ziņo Politico.

Представитель РФ при Евросоюзе Владимир Чижов - Sputnik Latvija
Politika
ES panākusi sankciju atcelšanu vairākiem ar Krieviju saistītiem enerģētikas projektiem

Augusta sākumā Tramps parakstīja likumu, kas paredz pret Krievijas ekonomiku vērsto sektorālo sankciju paplašināšanu. Cita starpā likums paredz, ka valsts vadītājs var attiecināt sankcijas uz personām, kas iegulda līdzekļus Krievijas eksporta cauruļvadu būvdarbos vairāk nekā 5 miljonu dolāru apmērā gadā vai 1 miljona dolāru apmērā vienā darījumā. 

Likumā noteikts, ka ASV turpinās pretoties projektam "Ziemeļu straume 2". Turklāt likums samazina Krievijas banku finansēšanas maksimālo termiņu līdz 14 dienām, naftas un gāzes sektora kompāniju finansēšanas termiņu – līdz 60 dienām (patlaban šie termiņi atbilstoši sastāda 30 un 90 dienas)

Paredzēti arī ierobežojumi personām, kuras investē vairāk nekā 10 miljonus dolāru vai veicina tādas investīcijas, ja minētie ieguldījumi palīdz Krievijas Federācijai privatizēt valsts aktīvus, kas sekmē KF valdības amatpersonu, viņu ģimenes locekļu un tuvinieku nelikumīgu iedzīvošanos.

Krievijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Krievija gatavo atbildi uz ASV jaunajām sankcijām

Sarunā ar Republikāņu partijas senatoru Bobu Korkeru (Tenesijas štats) jūlija beigās Tramps uzsvēra, ka likumprojekts par sankcijām pret Krieviju neatbilst konstitūcijai un var kaitēt viņa darbam prezidenta postenī.

Senatora pārstāve apstiprināja, ka Trampa saruna ar Korkeru ir notikusi, un raksturoja to kā "produktīvu sarunu jautājumā par likumprojektu, kas skar sankcijas pret Krieviju".

7. augustā notika Trampa telefona saruna ar Republikāņu partijas senatoru Tomu Tillisu (Ziemeļkarolīnas štats), vienu no likumprojekta autoriem, kas aizliedza prezidentam atbrīvot no amata speciālo prokuroru lietā par tā saucamo "Krievijas iejaukšanos" Robertu Milleru. Informācijas avots ziņoja, ka Tramps bijis neapmierināts ar iniciatīvu un nevēlējās, lai to pieņemtu.

Ziņu lente
0