Policija Dānijā meklē no zemūdenes pazudušu žurnālisti

© REUTERS / SCANPIX DENMARKPeters Madsens pēc "Nautila" glābšanas operācijas
Peters Madsens pēc Nautila glābšanas operācijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesībsargi atrada piekrastē Kopenhāgenā sievietes mirstīgās atliekas, taču lūdz nesteigties ar slēdzieniem.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. No privātas zemūdenes pazudušo zviedru žurnālisti Kimu Vallu policija meklē jau vairāk nekā desmit dienas, vēsta Sputnik Baltkrievija.

10. augustā žurnāliste devās braucienā ar privātu zemūdeni "Nautils" kopā ar tās kapteini un izgatavotāju Peteru Madsenu. Jau 11. augustā kapteinis nosūtīja nelaimes signālu, taču laikā, kad glābēji ieradās, zemūdene bija jau nogrimusi. Vallas uz tās nebija.

Ogu kastes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somijas mežos pazudusi viesstrādnieku grupa

Tiesībsargi nekavējoties aizturēja Madsenu — viņš tiek turēts aizdomās par slepkavību, taču viņš uzstāj, ka ir nevainīgs: izgudrotājs pastāstīja, ka žurnāliste gājusi bojā zemūdenes avārijas laikā, un viņš nolēmis sievieti "apglabāt jūrā" netālu no Dānijas galvaspilsētas. To Madsens stāstīja slēgtā sēdē sakarā ar viņa arestu, un patlaban viņš ir aizturēts.

Pēc desmit dienas ilgiem meklējumiem dāņu policija atrada piekrastē sievietes mirstīgās atliekas bez galvas un ekstremitātēm. Tiesībsargi uzskata, ka, iespējams, tās ir Vallas mirstīgās atliekas, taču lūdz nesteigties ar secinājumiem un pagaidīt ekspertīžu rezultātus.

Peters Madsens uzbūvēja "Nautilu" 2008. gadā — tā ir lielākā privātā zemūdene pasaulē. "Nautila" uzbūvei konstruktors iztērēja 200 tūkstošus dolāru. Pēc zināma laika sabojājās zemūdenes akumulatori, un aparāta kapitālais remonts noslēdzās tikai šogad. Izgudrotājs uzsvēra, ka žurnāliste gājusi bojā nelaimes gadījuma rezultātā aprīkojuma bojājumu dēļ.

Ziņu lente
0