Wall Street Journal: Vašingtona gatavo jaunus pasākumus pret Ķīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maijā ASV federālie prokurori saņēma orderus Ķīnas kompāniju līdzekļu iesaldēšanai, paziņojot, ka uzņēmumi piedalījušies Ziemeļkorejas kodolieroču programmas finansēšanā.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. ASV federālie prokurori gatavo jaunus pasākumus pret Ķīnas uzņēmumiem ar mērķi piespiest Ķīnu spert iedarbīgākus soļus Ziemeļkorejas kodolieroču programmas jautājumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Wall Street Journal.

Maijā ASV federālie prokurori saņēma orderus cauri Ķīnas bankām pārskaitīto ĶTR kompāniju līdzekļu iesaldēšanai, paziņojot, ka uzņēmumi piedalījušies Ziemeļkorejas kodolieroču programmas finansēšanā, atsaucoties uz informētiem avotiem, precizēja Wall Street Journal. Tagad prokuratūra spers nopietnākus soļus, līdz pat līdzekļu konfiskācijai.

Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vadītājs Kims Čenuns - Sputnik Latvija
KTDR vadītājs pavēlējis karavīriem būt gataviem izdarīt triecienu

Avīze informējusi, ka orderi attiecas uz kompāniju Dandong Zhicheng, kura, iespējams, Ziemeļkorejā iegādājusies ogles, un četrām citām kompānijām, kas iepriekš iegādājušās ogles par ASV dolāriem. Šajās operācijās piedalījušās astoņas ASV bankas. ASV prokuratūra plāno konfiscēt ĶTR firmu aktīvus, kuras domājams, palīdz nogādāt naudu KTDR.

Izdevums atzīmējis, ka orderi aktīvu iesaldēšanai ir pasākumu starpposms. Prokuroriem nāksies ierosināt lietu, lai konfiscētu līdzekļus. Informācijas avoti norāda, ka tuvākajās dienās prokurori uzsāks tālākos pasākumus pret vairākām kompānijām, kas atrodas Dandunas pilsētā netālu no Ziemeļkorejas robežas.

ANO Drošības padome 5. augustā vienbalsīgi pieņēma rezolūciju, kas paredz stingrākas sankcijas pret Ziemeļkoreju. Dokuments paredz aizliegt dzelzs, dzelzs rūdas, svina, ogļu un jūras produktu importu. Tāpat tiks iesaldēti KTDR Ārējās tirdzniecības bankas konti, savukārt Ziemeļkorejas kuģiem, kuri pārkāpuši ANO rezolūcijas, tiks liegts ieiet visu valstu ostās. Paredzēti alrī jauni pasākumi pret personām, kas saistītas ar Phenjanas raķešu un kodolieroču programmām.

No 5. septembra Ķīna pārtrauks vairāku preču pieņemšanu no KTDR, uz ko attiecināti ANO DP 2371. rezolūcijā norādītie ierobežojošie pasākumi, teikts Ķīnas Komercijas ministrijas paziņojumā. Oficiālais liegums ogļu, dzelzs, dzelzs rūdas, svina, svina rūdas un jūras produktu importam no Ziemeļkorejas stājies spēkā 15. augustā.

Ziņu lente
0