Pentagona vadītājs apstiprinās ASV stratēģisko partnerību ar Ukrainu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss
ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvakar Ukrainas vēstniecība ASV paziņoja, ka Pentagona vadītāja Džeimsa Metisa vizīte Kijevā notiks 24.augustā.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik, Dmitrijs Zlodorevs. ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss paziņoja svētdien, ka vizītes laikā Ukrainā plāno parakstīt Vašingtonas uzticību stratēģiskajai partnerībai ar Ukrainu, vēsta RIA Novosti.

Aizvakar Ukrainas vēstniecība ASV paziņoja, ka Pentagona vadītāja Džeimsa Metisa vizīte Kijevā notiks 24.augustā. Ukrainas valsts vadītāja preses dienests paziņoja, ka Porošenko notiks pārrunas ar Metisu Kijevā.

Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili informē par nodomu atbrīvot Ukrainu no oligarhiem

"Man ieplānotas tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un aizsardzības ministru Stepanu Poltoraku, un es grasos uzsvērt mūsu uzticību stratēģiskajai partnerībai un mūsu atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, " teica Metiss žurnālistiem, kuri viņu pavadīja ārvalstu vizītē. Sarunas stenogrammu izplatījis Pentagons.

Kā atzīmēja ministrs, viņš grasās uzsvērt arī "ASV centienus Ukrainas Bruņoto spēku sagatavošanā, aprīkošanā un konsultatīvā atbalsta sniegšanā".

Metiss atgādināja, ka prioritāte Ukrainas problēmu risināšanā tiek piešķirta diplomātiskajām metodēm, atzīmējot, ka vienlaikus ar viņu Kijevā viesosies ASV speciālais pārstāvis Ukrainas lietā Kurts Volkers.

"Es atbalstu ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona centienus mūsu sadarbībai tur ar mūsu NATO sabiedrotajiem un ar Ukrainu un spiediena izdarīšanā uz Krieviju, lai viņa pildītu savas saistības Minskas vienošanās ietvaros, " teica viņš. Pēc viņa vārdiem, tas paredz "tūlītēju uguns pārtraukšanu, smagā bruņojuma izvešanu un neierobežotas EDSO novērotāju pieejas nodrošināšanu".

Ukrainas varas iestādes 2014.gada aprīlī sāka militāro operāciju pret pašpasludinātajām LTR un DTR, kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014.gada februārī. Pēc pēdējiem ANO datiem, par konflikta upuriem kļuvuši vairāk kā 10 tūkstoši cilvēku.

Ukrainas Drošības dienests - Sputnik Latvija
Viedoklis
UDD: labā vārda brīvība

Krima kļuva par Krievijas daļu pēc referenduma rezultātiem, kurš notika 2014.gada martā pēc valdības apvērsuma Kijevā. Par pievienošanos Krievijai nobalsoja 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

Ukrainas varas iestādes turpina uzskatīt Krimu par Ukrainas teritorijas daļu, taču īslaicīgi okupētu teritoriju. Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, pilnā saskaņā ar starptautisko likumu un ANO Nolikumu nobalsoja par atkal apvienošanos ar Krieviju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, Krimas jautājums ir "neatgriezeniski slēgts".    

Ziņu lente
0