Asads paziņoja par "Rietumu projekta" izgāšanos un pateicās Krievijai

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads
Sīrijas prezidents Bašars Asads - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Sīrijas prezidenta vārdiem, projekta doma bijusi pārņemt varu Sīrijā līdz ar "Brāļu-musulmaņu" nākšanu pie varas.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Sīrijas prezidents Bašars Asads paziņoja, ka "Rietumu projekts" attiecībā pret viņa valsti ir izgāzies, un pateicās Krievijai un Irānai par atbalstu cīņā ar teroristiem, vēsta RIA Novosti.

Asads uzstājās ar runu diplomātu tikšanās laikā Damaskā, kura translāciju veica Sīrijas televīzija.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV starptautiskā izolācija: par Trampa pazemojuma priekšrocībām

"Mēs samaksājām šajā karā lielu cenu, taču tas bijis apmaiņā pret Rietumu projekta izgāšanos Sīrijā un pasaulē, " paziņoja Asads.

Pēc viņa vārdiem, projekta doma bijusi pārņemt varu Sīrijā līdz ar "Brāļu-musulmaņu" nākšanu pie varas.

Taču valsts vadītājs atzīmēja, ka "cīņa turpinās", un pateicās Krievijai, Irānai un Libānas "Hezbollah" par atbalstu cīņā ar teroristiem.

"Krievija nav pārstājusi atbalstīt Sīrijas armiju ar visa nepieciešamā piegādi misijas izpildīšanai terorisma apkarošanā, kā arī vēlāk nosūtīja GKS, lai tieši piedalītos cīņā, un atdeva savas dzīvības Sīrijas zemē, " paziņoja Sīrijas prezidents.

Turklāt, Asads nosauca Turciju " nevis par miera procesa, bet gan teroristu garantu Sīrijā", kurus, pēc viņa vārdiem, tā turpina atbalstīt. Turcijas prezidents Redžeps Tajjips Erdogans tika spiests pievienoties miera procesam Astanā, lai aizstāvētu zaudējošos kaujiniekus, uzskata Sīrijas līderis.

Bruņotais konflikts Sīrijā ilgst kopš 2011.gada marta. Pēc ANO datiem, pa šo laiku valstī gājuši bojā vairāk kā 220 tūkstoši cilvēku. Turcija līdzās ar Krieviju un Irānu piedalās Sīrijas pārrunās Astanā    

Ziņu lente
0