Publicētas Spānijā uzbrukumus sarīkojušo teroristu fotogrāfijas

© AFP 2023 / PAU BARRENA Katalonijas policisti. Foto no arhīva
Katalonijas policisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fotogrāfija tika izdarīta 10.augustā; tā ir nedēļa pirms uzbrukumiem. To fiksējušas novērošanas kameras pie iebraukšanas Kambriļsas kūrorta pilsētā.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik. Pirmās teroristu fotogrāfijas ar automobiļiem, kurus viņi izmantojuši uzbrukumu laikā Spānijā, izplatījusi aģentūra Colpisa, vēsta RIA Novosti.

Fotogrāfija tika izdarīta 10.augustā; tā ir nedēļa pirms uzbrukumiem. To fiksējušas novērošanas kameras pie iebraukšanas Kambriļsas kūrorta pilsētā, kur tika pastrādāts otrs terora akts, vēsta avīze ABC.

Vienā no fotogrāfijām redzams, ka vīrietis iekš Fiat furgona salona ar numura zīmi 7086 JWD, ar kura palīdzību tika uzbraukts virsū cilvēkiem Ramblas gājēju ielā Barselonas centrā. Mašīna bijusi īrēta kompānijā Telefurgo uz Drissa Ukabira vārda. Terora akta dienā Drissu aizturēja policija, taču viņš paziņoja, ka viņa dokumentus nozadzis viņa jaunākais brālis Mussa. Šo cilvēku policija likvidēja.

Otrā fotogrāfijā redzams, ka jaunais cilvēks blakus Audi A3, kurš tika izmantots terora akta pastrādāšanai Kambriļsā. Šī mašīna pieder Mohamedam Aaļjam (Mohamed Aalla), Kambriļsā likvidētā Saīda Aaļjas brālim, vēsta avīze.

​Abas fotogrāfijas tika nofilmētas braukšanas apmaksas brīdī uz šosejas netālu no Kambriļsas. Kurš tieši attēlots fotogrāfijās, netiek ziņots.

Iepriekš Katalonijas tiesībsargājošo iestāžu vadītājs Mossos d'Esquadra Hoseps Luiss Trapero paziņoja, ka izmeklēšana pēta trīs īrētus furgonus, Audi A3 un motociklu. "Mums ir trīs transportlīdzekļi, kurus noīrēja, kā arī interesi raisoši Audi A3 un motocikls, " pastāstīja viņš preses konferencē. Visas mašīnas atrodas policijā.

Вид на Барселону и Храм Святого Семейства - Sputnik Latvija
Mediji: teroristi plānojuši teroraktu Svētās Ģimenes baznīcā

Katalonijas tiesībsargājošās iestādes ziņo, ka teroristiskā grupējuma sastāvā bijuši 12 cilvēki. Četri no tiem arestēti, pieci likvidēti pēc terora akta Kambriļsā. Tiek uzskatīts, ka divi gājuši bojā dienu pirms uzbrukumiem sprādziena rezultātā Alkanarā, kur teroristi gatavojuši spridzekļus. Vēl viens, visticamāk, slēpjas. Barselonas centrā, pēc dažiem datiem, cilvēkiem uzbraucis virsū 22 gadus vecais marokānietis Juness Abujakubs, kurš dzīvojis Ripolē. Saskaņā ar vienu no versijām, pēc terora akta Katalonijas galvaspilsētā šis cilvēks nozadzis automobili, nogalinājis vadītāju un uzbraucis virsū policijas patruļai. Par terora aktu organizatoru mediji sauc Ripoles pilsētas imamu Abdeļbaku ec-Sati, viņš varējis iet bojā sprādziena rezultātā Alkanarā.

Ziņu lente
0