Teroristi Spānijā iespējams gatavoja uzbrukumus ar spridzekli "Sātana māte"

© Sputnik / Мария Сибирякова / Pāriet pie mediju bankasБарселона
Барселона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teroristi, kuri uzbruka cilvēkiem Spānijas pilsētas, iespējams, gatavojās citiem teroraktiem ar spridzekļu izmantošanu.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Teroristi, kuri pastrādājuši uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā, iespējams, gatavojās vērienīgākiem teroraktiem ar pašdarinātā spridzekļa izmantošanu – policija atklājusi iespējamā ekstrēmistu miteklī "Sātana māte" sprāgstvielas pēdas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi El Pais.

Пешеходная улица Рамбла в Барселоне - Sputnik Latvija
Mediji: Spānijā likvidēti trīs aizdomās turamie teroraktu sarīkošanā

Pēc izdevuma datiem izmeklētāji atklājuši acetona triperoksīdu ("Sātana māte") Alkanaras pašvaldības graustos, kuru, kā tiek uzskatīts, teroristi izmantojuši kā patvērumu. Kā raksta avīze, tas pierāda pieņēmumus par to, ka nemiernieki gatavojās lielākiem teroraktiem.

Šo informāciju apstiprina arī Katalonijas tiesībsargājošo iestāžu vadītāja Hosepa Luisa Trapero paziņojums. Pēc viņa vārdiem, ēkas sprādziens Alkanarā vakarā pirms teroraktiem novērsis nopietnākas uzbrukumu sekas.

"Tur tika gatavotas daudz nopietnākas lietas," — teica Trapero.

Militārajos nolūkos acetona triperoksīdu praktiski neizmanto tā augstas gaistamības un jūtības pakāpes dēļ, kā rezultātā spridzekļa izveidošana uz šīs vielas pamata ir bīstama (tieši tāpēc acetona triperoksīdu sauc par "Sātana māti"). Šai vielai piemīt trotilam līdzīgs sprādzienā spēks.

17. augustā pēcpusdienā Barselonas tūrisma centrā uz gājēju ielas Rambla mikroautobuss ietriecis cilvēku pūlī. Uzbrukuma rezultātā bojā gāja 14 cilvēki un apmēram 130 tika ievainoti, 65 cilvēki joprojām atrodas slimnīcās. Bojāgājušo un cietušo vidū ir vairāk nekā 30 valstu pilsoņi.

Atbildību par terora akta sarīkošanu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts".

Ziņu lente
0