Krievija: dati par ķīmisko ieroču piegādi Sīrijā ir jāpārbauda

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasПостоянный представитель России при ООН Василий Небензя
Постоянный представитель России при ООН Василий Небензя - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasīlijs Ņebenzja norādīja, ka informācijas apstiprināšanās gadījumā fakts tiks interpretēts kā Ķīmisko ieroču aizlieguma konvencijas pārkāpums. Diplomāts piebilda, ka pārbaude varētu iekļauties "izmeklēšanas kopīgā mehānisma pilnvarās".

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasīlijs Ņebenzja paziņojis, ka nepieciešams pārbaudīt informāciju par indīgo vielu piegādi kaujiniekiem Sīrijā no Lielbritānijas un ASV, informē RIA Novosti.

Viņš norādīja, ka informācijas apstiprināšanās gadījumā fakts tiks interpretēts kā Ķīmisko ieroču aizlieguma konvencijas pārkāpums. Vakar ANO noritēja Drošības padomes sēde par Sīrijas ķīmisko ieroču likvidāciju. Nebeznja atzīmēja, ka tikšanās gaitā netika apspriesta informācija par ķīmisko vielu iespējamo piegādi Sīrijā no Lielbritānijas un ASV.

Pasaules pilsētas. Damaska - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši par izdzēsto Daily Mail rakstu, kas veltīts ASV plāniem organizēt ķīmisko uzbrukumu Sīrijā

Uz jautājumu par to, vai šādas darbības pārkāpj Ķīmisko ieroču aizlieguma konvenciju, diplomāts norādīja: "Protams, taču mums jāsaņem tam apstiprinājums." Krievijas pastāvīgais pārstāvis pieļāva, ka šīs informācijas pārbaude atbilstu "izmeklēšanas kopīgā mehānisma pilnvarām". Iepriekš Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Feisals Mikdads pavēstīja, ka indīgās vielas, kas atrastas kaujinieku pamestajās ieroču noliktavās Alepo un Damaskas austrumu daļā, ražotas uzņēmumos ASV un Lielbritānijā.

Politiķis norādīja, ka atrasto speclīdzekļu vidū ir rokas granātas un granātmetēju lādiņi, kas pielādēti ar kairinošām indīgajām vielām CS un CN, kas ražotas kompānijā Federal Laboratories ASV teritorijā, bet indīgās vielas ražotas kompānijās Cherming Defence UK (Lielbritānija) un NonLethal Technologies (ASV). Pentagons, Lielbritānijas ĀM un kompāniju pārstāvji nolieguši savu saistību ar munīcijas piegādēm Sīrijā.

Ziņu lente
0