Krima reaģēja uz Ukrainas aicinājumu atgūt pussalu ar spēku

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankas"Bezdelīgas ligzda" Krimā. Foto no arhīva
Bezdelīgas ligzda Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš viens no Krimas blokādes organizatoriem intervijā Ukrainas medijiem paziņoja, ka nepieciešams gatavoties Krimas glābšanai un "ja būs nepieciešams – kara ceļā".

RĪGA, 17. augusts — Sputnik. Krimas blokādes organizatora Ļenura Isļamova solījums atgriezt Krimu Ukrainai kara ceļā, izraisa sarkasmu un smaidu, paziņojis Krimas valdības valsts komitejas vadītājs Zaurs Smirnovs, vēsta RIA Novosti.

Krimas dienvidu krasts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krimā atbildējuši uz Kijevas aicinājumiem ukraiņiem nebraukt uz Krieviju

Iepriekš Isļamovs intervijā Ukrainas medijiem paziņoja, ka nepieciešams gatavoties Krimas glābšanai un "ja būs nepieciešams — kara ceļā".

"Tas viss izraisa sarkasmu un smaidu. Lai vispirms atdod daudzmiljonu kredītus, ko ir parādā kreditoriem. Visas šās "kareivīgās" retorikas mērķis ir slēpt savus grēkus… Tie ir tikai centieni ar mērķi pievērst sev uzmanību, lai palūgtu naudu Rietumos," — teica Smirnovs radiostacijas "Sputnik Krimā" ēterā.

Valsts komitejas vadītājs uzskata, ka Isļamovu gaida nežēlastībā kritušā Ukrainā politika Mihaila Saakašvili liktenis.

"Viņš var uzturēties Ukrainā līdz brīdim, kad saņems spērienu, kā tas notika, piemēram, ar Saakašvili. Tieši šāds iznākums. Nekādu vienību nebūs," — sacīja Smirnovs.

Smirnovs uzsvēra, ka Krima nevienam neļaus saasināt situāciju.    

Ziņu lente
0