Amerikāņu portāli aicinājuši apgūt "cilvēku sabraukšanu"

© REUTERS / Joshua RobertsАкции протеста в Шарлоттсвилле (штат Виргиния)
Акции протеста в Шарлоттсвилле (штат Виргиния) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sešus mēnešus Fox News mājaslapā bija publicēts video par to, ka taranēt cilvēkus ar mašīnu.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Kanāls Fox News izdzēsis no vietnes video sižetu atlasi, kuros redzams, kā automašīnas ietriecas kreisā spārna protestētāju pūlī, turklāt ierakstu pavadīja aicinājums "izpētīt metodes", vēsta RIA Novosti.

"Šeit ir videoierakstu kompilācija par to, kā liberāli noskaņotus demonstrantus novāc no ceļa ar vieglajām un smagajām automašīnām. Izpētiet metodi, tuvāko četru mēnešu laikā tā varētu jums palīdzēt," — teikts video komentāros.

Sākotnēji videoierakstu ar šādu komentāru publicējis konservatīvais portāls Daily Caller. Fox News un Daily Caller publicējuši šā gada janvārī, tomēr mediji pievērsuši tam uzmanību pēc notikumiem Šarlotsvilā (Virdžīnijas štatā), kur kreisā spārna aktīvistu demonstrācijas laikā cilvēku pūlī ietriecās automašīna. Incidenta rezultātā viens cilvēks gājis bojā, vēl 19 tika ievainoti.

Viens no pirmajiem par video uzrakstījis izdevuma Slate žurnālists Henrijs Grabars, kurš atzīmējis, ka ietriekšanās amerikāņu kreiso demonstrantu pūlī kļuva par pamatu jokiem.

Pēc šīs publikācijas Fox News izdzēsa video no vietnes, bet Fox News Digital šefs redaktors Noa Kotčs norādīja: "Materiāls nebija piemērots, un mēs to nodzēsām. Mēs nožēlojam, ka publicējām to janvārī".

Vietnē Daily Caller videoieraksts vēl kādu laiku bija pieejams, taču vēlāk arī tas tika nodzēsts. Arī sociālajos tīklos uzmanība video ierakstiem tika pievērsta tikai tagad. Piemēram, to komentēja Čelsija Klintone.

"Tātad viņi (Daily Caller un Fox News — red.) nenodzēsa šos videoierakstus vairāk nekā sešus mēnešus, jo…?" — uzrakstīja viņa.

Ziņu lente
0