Ukraiņu pensionārs izvietojis Georga lentītes veikalos pie uzņēmuma Roshen precēm

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Georga lentītes pavadīja skrejlapa ar tekstu par to, ka, pērkot Roshen konfektes, apmeklētāji apmaksā Ukrainas pilsoņu slepkavības.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Ukrainas pilsētā Dņeprā (agrākā Dņepropetrovska – red.) policija aizturējusi 66 gadus vecu vīrieti, kurš vienā no lielveikaliem izvietojis Georga lentītes plauktos ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko fabrikas Roshen izstrādājumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas interneta izdevumu "Vesti".

Конфеты компании Рошен - Sputnik Latvija
Konfekšu tirdzniecība Krimā Porošenko var beigties ar lietu par valsts nodevību

Georga lentītes pavadīja skrejlapa ar tekstu par to, ka, pērkot Roshen konfektes, apmeklētāji apmaksā neonacistiskās huntas režīmam nepakļāvušos Ukrainas pilsoņu slepkavības. 

"Par noslēpumaino "atriebēju" ieinteresējies pat Ukrainas Drošības dienests – tā darbinieki ieradās pensionāra aizturēšanas vietā. Vēlāk tiesībsargājošo iestāžu darbinieki sūdzējās, ka nav varējuši aizturēt vīrieti, jo viņš ļoti ātri izplatījis skrejlapas un pazudis no veikala," – ziņo "Vesti".

Aizturētais tika nogādāts iecirknī. Tika sastādīts protokols saskaņā ar pantu "Georga lentīšu izgatavošana un propaganda" un pantu "melīgs paziņojums par pilsoņu drošības apdraudējumu". Pensionāram draud sods 50-150 neapliekamo minimālo algu apmērā (850–2550 grivnas, jeb 32-97 dolāri).

Georga lentītes - Sputnik Latvija
Ukrainas IeM lūdz svētku laikā neizmantot Georga lentītes

Jūlijā Ukrainas mediji ziņoja, ka mēneša laikā, kopš stājies spēkā likums par Georga lentīšu izmantošanas aizliegumu valstī, par tā pārkāpšanu sodīti četri cilvēki.

Kopš 15. jūnija Ukrainā stājies spēkā likums, kas aizliedz izgatavot un izplatīt Georga lentes. Par lentes vai tās attēla publisku izmantošanu, demonstrāciju vai nēsāšanu tiek piespriests sods 50-150 neapliekamo minimālo algu apmērā, lentes vai priekšmetu ar tās attēlu konfiskācija. Atkārtota pārkāpuma gadījumā sods palielinās, un iespējams pat administratīva arests uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Ziņu lente
0