Vairāk nekā trīs miljoni Ziemeļkorejas pilsoņu nolēma brīvprātīgi iestāties armijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasZiemeļkoreja
Ziemeļkoreja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ziemeļkorejas izdevuma datiem, trīs dienu laikā prasības iesnieguši 3,475 miljoni cilvēku, tostarp studenti, strādnieki un pensionējušies karavīri.

RĪGA, 13.augusts — Sputnik, Jekaterina Pļasunkova. Centrālā Ziemeļkorejas avīze "Nodon Sinmun" paziņoja, ka gandrīz 3,5 miljoni cilvēku iesnieguši prasību iestāties vai atjaunoties Ziemeļkorejas Bruņotajos spēkos uz Phenjanas un Vašingtonas nesaskaņu fona pēc jaunās ANO DP rezolūcijas apstiprināšanas, vēsta RIA Novosti.

Pēc izdevuma datiem, trīs dienu laikā prasības iesnieguši 3,475 miljoni cilvēku, tostarp studenti, strādnieki un pensionējušies karavīri.

"Tauta saceļas visā valstī, lai sniegtu desmitkārtīgu atbildes triecienu ASV. Tikai 9.augustā vienā Hvanhe-Pukto provincē ap 89 tūkstošiem jaunekļu iesniedza prasību, lai iestātos armijā, " tiek atzīmēts ziņojumā.

Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja paziņo par veiksmīgu starpkontinentālās ballistiskās raķetes palaišanu

Augusta sākumā ANO DP vienbalsīgi pieņēma jaunu rezolūciju attiecībā pret Ziemeļkoreju, kura pastiprina sankcijas pret šo valsti. Pēc ASV aprēķiniem, kuri piedāvāja šo rezolūciju, pilna šo ierobežojumu izpilde ļaus samazināt Phenjanas ikgadējos valūtas ienākumus, kuri šobrīd sastāda ap 3 miljardiem dolāru, par 1 miljardu. Turklāt, ASV atteicās fiksēt ANO DP rezolūcijā atteikšanos no mēģinājumiem gāzt Ziemeļkorejā esošo režīmu.

Ziemeļkoreja, neskatoties uz ANO DP sankcijām, nepārstāj raķešu izmēģinājumu veikšanu ar ieganstu aizsardzībai no ASV. Šonedēļ Phenjana un Vašingtona izteica viena otrai vairākus draudus. Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra (KCTA) paziņoja, ka Ziemeļkorejas karavīri pēta iespēju veikt raķešu triecienu ASV militārajiem objektiem Klusā okeāna rietumu daļā, Guamas salā. Prezidents Donalds Tramps piedraudēja Ziemeļkorejai ar "uguni un nežēlību", ja no Ziemeļkorejas puses būs reāli draudi ASV. Tramps paziņoja, ja Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns "izdarīs kaut ko ar Guamu, ar Ziemeļkoreju notiks tāds notikums, kādu vēl neviens nekad nav redzējis".

Guamas salā atrodas amerikāņu Andersenas aviācijas bāze un Apra-Harboras jūras militārā bāze.    

Ziņu lente
0