"Tikai priekš vietējiem": Ziemeļīrijā latvieši nebija laipni gaidīti

CC BY 2.0 / perthhdproductions / Rock thrown through front window of Bentley houseizsists logs. Foto no arhīva
izsists logs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimene no Latvijas bijusi spiesta atstāt sociālo dzīvesvietu Ziemeļīrijā – mājā izsita logu, savukārt uz sienas parādījās uzraksts "tikai priekš vietējiem".

RĪGA, 12.augusts — Sputnik. Ziemeļīrijas policija izmeklē lietu par ksenofobu uzbrukumu latviešu ģimenes mājai, raksta Derry Now.

Derijas grāfistes varas iestādes sniedza latviešu ģimenei sociālo māju Marafeltas pilsētā. Taču naktī no sestdienas uz svētdienu mājai tika izsists logs, savukārt uz sienas parādījās uzraksts "tikai priekš vietējiem".

Наручники - Sputnik Latvija
Irish Sun: Īrija izdos bijušo policistu Latvijai

Pēc šī notikuma ģimene atstāja mājas, un grāfistes varas iestādes meklē tai jaunu dzīvesvietu. Policija izmeklē šo incidentu kā noziegumu uz naida pamata.

Vietējās padomes loceklis Darens Totens, partijas "Sinn Fein" loceklis, nosauca šo gadījumu par "apkaunojošu".

"Šādai ksenofobijai nav vietas mūsu kopienā. Šis gļēvulīgais uzbrukums nepārstāv Marafeltu vai Olsteras provinci. Šī ģimene, gluži kā daudzas citas, nolēma padarīt mūsu kopienu par savu, viņa nes nenovērtējamu ieguldījumu vietējā ekonomikā un palīdz pavairot vai izdarīt mūsu sabiedrības dzīvi daudzveidīgāku, " teica viņš.

"Vietējo līderu uzdevums ir mest izaicinājumu mītiem un baumām ap imigrāciju un stingri paziņot, ka tik neloģiskiem un apkaunojošiem uzbrukumiem nav attaisnojuma. Mūsu kopienā nevar būt vietas rasismam un aizspriedumiem, " piebilda viņš.    

Ziņu lente
0