Kijeva iztērējusi 300 000 dolāru savu interešu virzīšanai ASV kongresā

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasФлаги США и Украины
Флаги США и Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Ukrainas intereses virzīja kompānija BGR Group. Kādus tieši likumprojektus tā lobējusi, nav zināms.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Kopš gada sākuma Kijeva iztērējusi 300 tūkstošus dolāru savu interešu virzīšanai amerikāņu kongresā, vēsta RIA Novosti un RT ar atsauci uz Ukrainas prezidenta Nacionālās reformu padomes dokumentiem.

ASV Ukrainas intereses virzīja kompānija BGR Group — "neatkarīga lobēšanas firma ar ofisu trīs kvartālu attālumā no Baltā nama". Kādus tieši likumprojektus tā lobējusi, nav zināms.

Pēc politologa Andreja Manojlo viedokļa, ir vairākas iniciatīvas, kurās Kijeva esot ieinteresēta, piemēram, aizsardzības ieroču piegādes vai arī Porošenko imidža uzlabošana.

Pēc RT datiem, informācija par to, ka Porošenko administrācija nolīgusi BGR Group, parādījās ASV Tieslietu ministrijas Ārvalstu aģentu reģistrācijas nodaļas (FARA) mājaslapā vēl gada sākumā, taču tolaik Ukrainas prezidenta preses dienests noliedza šo faktu.

Vēlāk šo informāciju tomēr apstiprināja administrācijas vadītāja vietnieks Dmitrijs Šimkivs.

BGR Group 2015. gadā bija 25 ietekmīgāko Amerikas lobēšanas kompāniju sarakstā pēc Bloomberg versijas. Viens no BGR Group darbiniekiem ir bijušais ASV vēstnieks NATO Kurts Volkers, kurš kopš pagājušā mēneša ieņem speciālā Ukrainas lietu pārstāvja amatu Valsts departamentā

Ziņu lente
0