Pie Baltā nama ir uzstādīts milzīgs uzpūšamais cālēns ar Trampa frizūru

© Mandel NGAN / AFPГигантский надувной цыпленок с прической Трампа установлен у Белого дома
Гигантский надувной цыпленок с прической Трампа установлен у Белого дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmē amerikāņu mediji, uzpūšamā figūra piesaistījusi lielu preses, garāmgājēju uz sociālo tīklu lietotāju uzmanību. Amerikas līderis trešdien nav bijis pilsētā.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Netālu no Baltā nama Vašingtonā tika uzstādīta apmēram deviņus metrus augsta uzpūšamā cālēna figūra ar prezidenta Donalda Trampa frizūru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz radiostaciju KTSA.

Uzpūšamo figūru iepriekš izmantojuši demonstrāciju dalībnieki, kuri iestājās par Amerikas prezidenta nodokļu deklarācijas publiskošanu. Ideja uzstādīt cālēnu pie Baltā nama pieder dokumentālo filmu režisoram Taranam Singham Bra, kurš savācis naudu figūras izveidošanai.

"Mēs esam šeit, lai kritizētu prezidentu kā vāju un neefektīvu līderi… viņš pārāk baidās publicēt savu nodokļu atskaiti," — teica režisors.

Pēc viņa vārdiem, tagad Tramps spēlē "kurš drosmīgāks" (playing chicken) ar Ziemeļkoreju".

ASV uz Ziemeļkorejas attiecības nopietni saasinājušās pēdējās diennakts laikā – Korejas Centrālā telegrāfa aģentūra (KCTA) paziņoja, ka Phenjana izskata iespēju veikt raķešu triecienu amerikāņu militārajai bāzei Guamas salā. Atbildes kārtā amerikāņu prezidents Donalds Tramps piedraudēja Ziemeļkorejai ar "uguni un cietsirdību".

Ziņu lente
0