Pentagonā paskaidroja Krievijas GKS lidmašīnas lidojumu virs Baltā nama

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonШтаб-квартира Министерства обороны США
Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas lidmašīnas lidojums virs Kapitolija, Vašingtonas un Baltā nama tika saskaņots ar ASV Atvērto debesu līguma ietvaros, savukārt uz klāja atradās ASV Militāro gaisa spēku pārstāvji.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis paskaidroja Krievijas lidmašīnas lidojumu virs Kapitolija un Pentagona, vēsta Politico.

Telekanāls CNN paziņoja, ka Krievijas militārā lidmašīna trešdien nolidoja virs Kapitolija, Pentagona un citām prezidenta rezidencēm, veicot ar ASV saskaņotu lidojumu Atvērto debesu līguma ietvaros. Lidmašīnai bija atļauts ieiet augstākās slepenības gaisa telpas zonā Baltā nama rajonā.

(Uzraksts: Es šodien pamāju Krievijas spiegu lidmašīnai).

Par novērošanas lidojumiem virs ASV iepriekš ziņoja Krievija aizsardzības ministrija. CNN sarunbiedri apstiprināja, ka maršruts tika saskaņots ar Amerikas varas iestādēm, savukārt uz klāja atradās ASV Militāro gaisa spēku pārstāvji.

Pēc Politico sarunas biedra vārdiem, novērotāji Atvērto debesu līguma ietvaros ir tiesīgi lūgt atļauju lidojumam jebkurā vietā un gandrīz vienmēr to saņem. Tādējādi ārzemju militārie novērotāji drīkst lidot "praktiski visā teritorijā", teica viņš.

(Uzraksts: Kādēļ ASV tikko atļāvušas Krievijas spiegu lidmašīnai pārlidot virs Pentagona?)

Pēc viņa vārdiem, visi lidojumi ir "stingri reglamentēti un tiek rūpīgi kontrolēti", tai skaitā tos, kad novērotājiem "atļauts reģistrēt ierīču rādītājus". Tāpat uz klāja atrodas amerikāņu militārpersonas, kuras kontrolē līguma nosacījumu ievērošanu.

"Šīs misijas tiek veiktas praktiski rutīnas kārtā," — uzsvēra ASV militārās iestādes pārstāvis.

Ziņu lente
0