Politika

Somijā tiek izmeklēta Putina vizītes slepeno datu noplūde

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta Vladimira Putina darba vizīte Somijā
Krievijas prezidenta Vladimira Putina darba vizīte Somijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolotāja no Oulu pilsētas kļūdas rezultātā no policijas saņēma vēstuli, kurā bija norādīts Krievijas prezidenta Vladimira Putina helikoptera ierašanās laiks Somijā.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Somijas policija plāno veikt pārbaudi par slepenās informācijas noplūdi, kas saistīta ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina neseno vizīti valstī, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu Yle.

Vēstuli, kurā bija minēti konfidenciāli dati par Krievijas prezidenta helikoptera ierašanās laiku, kā arī Somijas prezidenta Sauli Nīnistes pārvietošanās maršrutu, policijas darbinieka kļūdas dēļ elektroniskajā pastkastītē saņēma skolotāja no Oulu pilsētas.

Policija paskaidroja, ka šis incidents nav varējis negatīvi ietekmēt prezidentu drošību, jo vēstule nosūtīta vairākas stundas pēc Vladimira Putina helikopters piezemēšanās Somijā. Tomēr policija apsolīja rūpīgi izmeklēt incidentu.

"Vēstule nonāca civilpersonas elektroniskajā pastā. Tas notika deviņas stundas pēc Krievijas prezidenta helikoptera piezemēšanās. Tas ir, viņa drošību nekas neapdraudēja. Tobrīd abi prezidenti jau skatījās operu Olavinlinnā," — portāls Yle citēja Austrumsomijas policijas preses dienesta pārstāvja Arto Tīnkinena teikto.

Austrumsomijas policijas priekšnieks Tajsto Huoko uzsvēra, ka atbilstoši pārbaudes rezultātiem, iespējams, tiks izvirzītas papildu prasības policistu saziņai tamlīdzīga mēroga operācijās.

Флаги России и Финляндии. - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas ĀM: ES destruktīvā politika nav sabojājusi KF un Somijas attiecības

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklēja Somiju 27. jūlijā pēc valsts prezidenta ielūguma, lai piedalītos Somijas valsts simtgades pasākumos. Vizītes laikā abu valstu vadītāji apsprieda vairākus būtiskus jautājumus, tostarp arī valstu tirdznieciskās attiecības un drošību Baltijas jūras reģionā.

Pēc pārrunām un preses konferences Krievijas un Somijas prezidenti piedalījās kruīzā ar muzeja tvaikoni "Saima" un apmeklēja Olavinlinnas pili, kur notika pieņemšana Savonlinnas pilsētas Pilnvaroto padomes priekšsēdētāja vārdā.

Pēc pieņemšanas pilī prezidenti noskatījās operu "Jolanta" Lielā teātra iestudējumā.

Ziņu lente
0